torsdag 30 april 2009

Inredningskurs


Nu är inredningskursen på Sköna Hem bokad! Äntligen!!! Den 19-20 september bär det av till Stockholm för en helg med mycket inspiration, kunskap och bra verktyg för att kunna hjälpa mina kunder ännu bättre! Spännande. Är det någon som känner för att hänga på? Mer info finns här. Solen strålar och Valborgsmässoafton är ett faktum, var tog april vägen??? 
Jag önskar er alla en underbar afton och en skön första maj. Jag ska putsa fönster, inte ikväll men i morgon... 
Kraaam!

onsdag 29 april 2009

Grilltider


Vi skulle behöva köpa en ny grill. Vår gamla Weber flämtar efter luft, ventilen har rostat fast och gallret har sett sina bästa dagar. Nu är den stora frågan gasol eller kol? Grillat över riktigt fina glödande briketter är ju oslagbart, men det verkar så smidigt med gasol. Hur gör ni? 
Kan ni fatta hur gott det kommer att bli med grillat när jag är klar med sopporna??? Jag har suttit bredvid ett par gånger nu, men det är ju i princip tortyr. I morse kom jag i mina favvo Sevenjeans i stl. 30, känns skönt, men jag har ett par till i stl. 29 också... Jag hade bara gått ner ett kilo sedan förra veckan, men gått ner mycket i fett och upp i muskler. I det läget är ju själva vikten ganska ointressant... Jag kämpar på en vecka till, jag mår fanatastiskt! 
Här har det exploderat i naturen efter ett kraftigt regn i förregår kväll och 24° varmt i dag, och värmen ska hålla i sig i alla fall till på lördag. Vilken Valborg, ljuvligt!

tisdag 28 april 2009

VINNARE


Jag har fått hjälp av min alltid så hjälpsamme (?) son W med dragningen, han tyckte det var lite löjligt med alla rosa lappar men bet ihop och stod ut med mamma en stund. Så går det när man lämnar datorn och kommer ner en våning... Annars är det inte många knop i honom om dagarna, hur trött och chill kan man bli vid 17??? Nåväl, tillbaka till tävlingen; vi drog Cajsa på Mårtensbacken. Grattis Cajsa! Maila mig din adress så skickar jag överdraget omgående! 
Jag har joggat eller promenerat varje dag och bara ätit shakes, hoppas det visar resultat i morgon. Spännande. Dagens bild är alltså endast ögongodis...

måndag 27 april 2009

Röd Bubbla

Min underbara medarbetare A har uppfyllt en dröm sedan många år och köpt en gammal röd (såklart) Bubbla i finfint skick. Den har utrustats med Green Gates rödprickiga melamin för härliga pickninckar, och röda prickiga dynor för framsätet. Hon har låtit sy upp en rödprickig klänning för detta ändamål och längtar så det strålar om henne! Vilken glöd! Jag hoppas så klart att få åka med någon gång med fina korgen och en kall flaska Chablis. Får väl ge mig ut och leta efter lämplig klädsel. Jag är ju en rutig tjej, undrar om det får godkänt? 
Bilder utlovas på detta! 
Ha en bra dag, nu ska jag ge mig ut på morgonens runda i skogen! 

lördag 25 april 2009

Walles & Walles





Jag har hittat några fina inspirerande bilder helt i min smak på Walles & Walles hemsida, bilderna är från deras hem. Walles & Walles är en anrik inredningsbutik på Birger Jarlsgatan i Stockholm. Ska absolut dit vid nästa besök i Hufvudstaden.
Jag har fått en inredningskurs på Sköna Hem av min sambo L, så jag ska boka den till hösten. Hade tänkt komma iväg nu i vår, men veckorna bara försvinner... Kan man få några extra timmar per dygn, kanske? 
Morgondagen ska bli lika ljuvlig som i dag, tackar. 

fredag 24 april 2009

Himlagott

ÄNTLIGEN har Lotta Bäckström kommit ut med två riktigt fina kokböcker! De kommer att passa in i min samling som handen i handsken, kul med fina böcker i butiken också! Lottas fräscha mat har jag njutit av flera gånger (hon är bufféernas drottning) och hon är just nu superaktuell, någon kanske såg henne i TV4s morgonsoffa härom dagen? Lotta driver cateringföretaget Himlagott och bor ni i trakterna kring Göteborg och ska ha fest så tveka inte att ringa henne! Kolla in hemsidan HÄR! Leila, whatch out!...
Fotot i böckerna står Eva K Andinsson för och grym layout har Camilla Simonsson fixat! Grattis tjejer!

Växthus









Jag skulle så gärna vilja ha ett vitt växthus till mitt vita hus när det blir dax. Kryddväxter, tomater, gurka, en vindruvsstock och ett par sittplatser. Jag kan riktigt se det framför mig, målbild ni vet... Dofterna, värmen och ett glas rött. Dessa fina hus kommer från Sweden Green House. 
Nu ska jag dra till Göteborg och hämta varor, känner inte för att lägga dyra pengar på frakt. Sitter i matrummet och solen strålar in genom fönstren, det blir en fin dag i dag!

Kram!



torsdag 23 april 2009

Talang...


Vid det här laget har väl alla hört talas om Susan Boyle, en okysst 48 årig enstörig kvinna från Engelska landsbygden som klev ut på scenen i Englands Talang och slog alla med häpnad, till och med Simon Cowell! Hon har nog till och med överträffat Poul Potts solskenshistoria. Båda deras första framträdanden går att ses på You Tube, jag får trånga kläder av all gåshud... Kolla in detta om ni missat!
 

onsdag 22 april 2009

Invägning...

Efter en dag som bara rusade förbi var det dags för veckans träff med gruppen. Vi talade om hur viktigt det är med mental träning och målbild. Superintressant tycker jag, det är ju väldigt viktigt att ha med hjärnan i allt man gör och föresätter sig... Ser man resultatet eller målet framför sig är ju chansen stor att man lyckas. Bloggen är ju ett lysande exempel, snacka om målbilder till max!
Jag har i alla fall gått ner 3,1 kg på nio dagar, härlig start! (jag läste fel på lappen och trodde det var 4,1 så jag skickade iväg ett glädje sms till ett antal kompisar... sen tyckte jag att 3,1 var skitdåligt en stund...)
Ni har väl tävlat? Kram
Ang. bilden är den lite plåster på min bakabstinans...

tisdag 21 april 2009

TÄVLING!!

Äntligen har jag haft lite tid över...
För att fira mina 10000 trevliga besök på bloggen (detta skulle ju skett för flera dagar sedan) så lottar jag ut ett strykbrädsöverdrag från Nyblom & Kollén. 
En lott - kommentar.
Två lotter - kommentar + länk.
Dragning sker om en vecka, alltså 28/4.
LYCKA TILL!

Nyblom o Kollén




Jag är väldigt svag för Nyblom o Kolléns lantliga och ursvenska textil (stilen är svensk, inte tillverkningen). Vi har mattor, stolsfodral, kuddar, dukar, metervara, strykbrädsöverdrag och lakan i butiken (ja, alltihop...) och allt är SÅ fint, plus att alla som jobbar där är supermysiga! Anna Nyblom Kollén som designar alla kollektioner tar sin inspiration från naturen och gården där de bor utanför Göteborg. Deras hem och sommarställe har varit med i flertalet inredningstidningar och de har det lika fint som man kan tro... Vit bas med härlig textil. Visar lite inspirationsbilder från dem idag. Jag jobbar på med mina shakes, igår kväll blev det även en långpromenad med min vän M. I morgon är det dags för vågen... Ha en bra dag!

söndag 19 april 2009

Rottinggrupp


Jojo, tjejen har varit ute på en runda på en timma i skogen idag också!!! Det känns ju inte helt ok att ungssteka en majskyckling med härlig sås till familjen och jag sitter med en kopp svampsoppa... Men skam den som ger sig! Om jag såg rätt på måttbandet i morse så var det -8 cm i midjan, inte illa på sex dagar.
Denna fina rottinggrupp har vi i butiken nu för endast 7000.-! Fem delar inkl. dynor! Först till kvarn...
Ha det gott alla!

lördag 18 april 2009

Kontoret



Första försöket med fler bilder bredvid varann... Det gick sådär...! Jo, jag nämnde ju att vi fräschat upp på kontoret på jobbet. Jag ställde in ett extra bord och små nätta korgfåtöljer, skönt att ha när det kommer säljare osv. Nancystolarna vid skrivbordet fick nya randiga överdrag. Visst blev det bra? Rörigt skrivbord får ni på köpet.... Fåtöljerna kostar 1390-/st (ord. pris ca 2500) och bordet är nedsatt till 1990-. Kram på er igen!

Tjoho!



Dagens rörelseglädje är avklarad, vilken start på dagen! Lite kallt i början, men solen värmde på fint och jag tog ett par stopp i de värmande strålarna för lite yogarörelser. 5 km i kuperad terräng, gå/lunka/löp är min grej. Jag använder 0,5 kg hantlar också, helt perfekt för gäddhänget! Hoppas ingen ser mig när jag "simmar" eller svänger med armarna när jag går... De är gamla, slitna och turkos(!) minst tio år gamla, aldrig risk för håll med dem! Det går även lättare att jogga med tyngderna i händerna, man får liksom extra kraft. Nu skulle det varit skönt med en spastund i badrummet, men det får bli en annan gång. Snabbdusch och iväg till jobbet, det kommer en buss kl. 10.00! 
Igår röjde vi på kontoret, ska ta med kameran idag. Jag ser att vi passerat 10000 med råge också, måste ta tag i min utlovade tävling omgående...
Ha den bästa av dagar i solen! 

torsdag 16 april 2009

Ladies Circle





Om ni undrar så lever jag fortfarande... 

Dag fyra har flutit på och förkylningen har släppt, hungern har lagt sig och jag mår riktigt bra. Tillräckligt bra för att jobba till klockan elva! I kväll har min butik stått som värd för ett LC-möte. Jättespännande! LC betyder Ladies Circle och det är en organisation som finns i hela världen. I Sverige finns det ca 150 klubbar med kvinnor mellan 27-45 år, det gemensamma mottot är "frendship and service". Kul att de ville komma till mitt företag och se hur vi har det! Är nån av er med i LC, eller är detta ett hemligt sällskap?


Dagens bild har jag hittat på nätet, superfin trappa med härliga rottingstolar i bakgrunden och en lååång duk på bordet. I like.




onsdag 15 april 2009

Målbild

Feber, frossa, rinnande ögon och hunger, det kanske är straffet... Vad har jag gjort för fel??? Dagens möte handlade om att vi ska ta fram en målbild i presens, alltså intala sig att man redan nått målet för att lura hjärnan. Lura hjärnan? Men kurret i magen då? 

Pärlspont




Inte lika hungrig i dag. Det kanske går över...?
Jag gillar ju både inbyggt och pärlspont skarpt så här kommer några fina bilder på olika lösningar i badrum, med många detaljer som är värda att spara på. Håll till godo!

tisdag 14 april 2009

Maaat

Tänk om man ändå hade bott i ett u-land, där det varken finns mat att tillaga eller äta... Lyllos dom... 
Idag har jag nog gått ner något kilo på slem som hostats upp ur halsen, bonus på det?

Dag 2


Mot alla odds har jag åkt på feber och taggtråd i halsen! Inte nog med att alla tankar kretsar kring mat så hade jag faktiskt inte kunnat svälja ner den om jag försökte... Tur man dricker soppa och shake! Sitter och sippar i mig dagens första så den ska räcka riktigt länge, nästa blir väl runt två... Igår kväll ville mina män tvunget ha stekt ägg på mackan, vet ni hur gott det luktar med stekt ägg??? Efter en timma kommer sonen och ber snällt att jag ska poppa popcorn för han skulle kolla på en film. Tortyr...
Jag följer en blogg som heter Bloggfrossa, det är en kille på ca 33 från Götet som skriver cyniskt om livet så man skrattar högt. Hans sambo bloggar också, och igår upptäckte jag att hon har en kompis som bloggar på en blogg som heter Kanalisera. Hon och hennes kille har precis i dagarna blivit föräldrar. GÅ IN OCH LÄS hennes berättelse om pre- och post förlossning! Hysteriskt roligt! Jag skrattade i går kväll så tårarna rann! Väldigt utlämnande och väl skrivet. Jag minns ju så klart min egen förlossning, men inte alla detaljer (det är ju ändå 16 år sedan), så nu blev jag uppdaterad och fråntagen alla eventuella tankar kring en ny familjemedlem... 
Dagens bild visar hur fantastiskt fint det kan vara med ett skafferi med dubbeldörr. Höjden av lyx, om du frågar mig!
Ha en bra dag!

måndag 13 april 2009

Vändpunkten

Jag har precis ätit frukost. En shake från Xtravaganza... Påskmaten är ett minne blott! Nu har jag bestämt mig för att de förrädiska kilona som smugit sig på mig under de senaste åren ska väck! Jag har fått en egen hälsocoach, inte illa! 
Det ingår gruppträffar varje vecka med mental träning och mental näring. Vi kommer att prata målbild, träning och god energi, alltså bra mat. Jag är SÅ laddad inför detta! Jag vet att jag inte kommer att ha några problem med att bara äta tre soppor/shakes om dagen men däremot fattar jag inte hur jag ska få i mig 3-5 liter vatten!!! 
Mitt problem bottnar sig i att jag inte blir speciellt hungrig under dagen, jag kan gå utan mat från morgon till sen eftermiddag om vi har mycket att göra i butiken för att sedan vara hur hungrig som helst till kvällen... Inte bra. På vintern tränar jag inte speciellt mycket heller, jag är en promenad och jogging tjej. Men nu njuter jag av skog och mark, flera gånger i veckan! Jag återkommer med resultat längre fram! 
Ha en riktigt solig dag alla snälla o goa! 

söndag 12 april 2009

Utmattad...






Jag sitter här och njuter av en dag i stillhet, luften har totalt gått ur mig. Gårdagen var otroligt intensiv men lyckad, tack alla för en trevlig kväll! Min mormor fyllde 85 år igår också och hon skulle firas hemma hos mamma och pappa med middag. Jag var där lite snabbt och gratulerade henne och hjälpte mamma med förrätten; chevré gratinerad sparris med parmaskinka och melon. Mmmm. Hos mig blev det buffé med påskanknytning, inte dumt det heller. 


Jag laddar inför en prövning på några veckor, med start i morgon. Håll tummarna att jag klarar det...
Jag har noterat att besöksantalet till Aratorp tickar på och det är ju fantastiskt roligt! Jag ska ta fram något fint från butiken att lotta ut när det passerar 10000! Idag har det varit 18,5°, strålande sol och man ser träden bli grönare för varje timme... Härligt!



fredag 10 april 2009

Glad påsk!


Ja, jag vet inte när jag var ledig fyra dagar i sträck senast... Jo, det var ju förresten när vi var på Canarie öarna v. 7... (Hoppas inte L läser detta för då tycker han att jag är ledig alldeles för mycket) Men nu är man ledig och då slår vi till med fest på påskafton, så i dag blir det storstädning och i eftermiddag blir det storhandel på ica och i morgon hittar ni nog mig framför spisen hela dagen. Det ska bli så kul med lite trevligt umgänge, god mat (håller tummarna) och gott vin. Om L hade fått bestämma hade vi ätit jul/påskmat varje vecka. Han älskar traditionellt "buffébord" med köttbullar, prinskorv, jansson, sill, omelett, ägghalvor mm. Men då hade det ju tappat sin charm med högtiderna, tycker jag. Solen skiner och fåglarna har blivit tokiga låter det som! Ska ta mig en kopp kaffe på trappan sedan.
Ha en riktigt trevlig påsk alla!  

onsdag 8 april 2009

Stuvbitar



Hittade lite härliga bilder på vad man kan hitta på med en hög stuvbitar, lite tyg är alltid bra att ha liggande för regniga dagar...
För tillfället har jag så mycket att göra så det blir inte mycket till inlägg. Hoppas ni står ut ett tag! Våren klampar på, men idag är det mulet. Jag har ännu ett stort projekt på gång med sömnad och inredning till ett stort företag, jag är på väg dit nu för att måtta fönster. Skenor, stänger och lameller ska beställas. 
Ha en underbar onsdag, alla goa! 

måndag 6 april 2009

Öppettider i påsk

Många ringer och frågar om helgens tider.
Vi har öppet skärtorsdag som vanligt till 18.00 och stängt långfredag och påskafton. Jag och L ska få vara lite lediga, det var ett tag sedan... Hoppas helgen blir riktigt solig och härlig! Varmt välkomna till oss! 

söndag 5 april 2009

Snart påsk!


Påsken närmar sig snabbt men idag har vi sovit länge, ätit sen frukost och tagit det lugnt. Jag har varit på shoppingutflykt med min goa vän M. Tack för idag! Kvällen tillbringar vi i soffan och laddar för en fulltecknad vecka. Härligt! 
Ha det bäst! 

lördag 4 april 2009

Lidhults











Jag har varit inne i det vackraste köket ever... En kund till mig har renoverat ett vackert gammalt hus och när hon glömde en sak i butiken körde jag ju så klart gärna dit med det.... Har alltid haft en förkärlek till Kvänum men detta var ett kök från Lidhults och det var helt fantastiskt. Rökgrå färg, överskåp upp till tak, platsbyggt, vackra beslag och blandare. Öppen spis... Mmm. De hade även byggt in alla skåp och bänkar i hallen. Det gjorde ju inte precis så att jag känner mindre för att köra i gång själv... Bilderna plockade jag på Lidhults hemsida, jag hade tyvärr inte med mig kameran. Blandaren är ju helt underbar!



I kväll ska vi slå klackarna i taket på vårfest hos A, passar ju fint när termometern visar på 17°! Man hör hur knoppar brister...
Sambo L är på Borås Arena och ser Allsvenskan dra i gång med Hammarby som gästar Elfsborg, han har visat en mogen sida och jobbat i matchtröja idag... 


Ha en härlig lördagskväll allihop! Kraaam




torsdag 2 april 2009

Sabinas kamp är över


Läser att Sabina gick bort i tisdags, precis när våren står för dörren. Skänker hennes familj en tanke. 

onsdag 1 april 2009

15° och strålande sol!


Vilken dag! Kundbesök i Göteborg tidigt, jobbade några intensiva timmar (butiken full med kunder), jäktade iväg till inköp och avslutade med symöte med tjejerna. Puh! Tack P! Skönt att bara sätta sig ner framför mat och prat och slappna av lite. 
Vi har bl a diskuterat eventuella 40-års presenter. Inte lätt. Några av oss fyller nämligen jämnt i år, inte jag dock... Har ni några bra förslag? 
Nu måste jag kolla runt lite innan jag släcker! :)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin