måndag 31 december 2012

Årets sista?









Snygg lya från Bo Bedre - ungt, manligt, kantigt och svart industriellt. Vedstapel, träbord, dubbla stora runda lampor och gröna växter balanserar och mjukar upp intrycket. Många snygga idéer att plocka upp, så varsågod! ;) För övrigt tycker jag att många skulle vinna på att ha två lampor över matbordet...



God morgon! 

Här sitter jag i min ensamhet i min favvofåtölj med tända ljus och sippar på en kopp kaffe och njuter en rostad bagel med cream cheese - köpte med ett gäng från stan i går. Mums! 

Nyhetsmorgon surrar lite i bakgrunden och i morgon är det ett nytt år... 
Jag önskar er alla ett riktigt gott slut med goda vänner, god mat och god dryck!

Nu ska jag fixa lite i tvättstugan. Not so glamorous...


Tjingeling!


Och hörrni. Ta det försiktigt med raketerna!









söndag 30 december 2012

Vad är det för en dag...?





...vad är det för en dag, är det en vanlig dag? Nej, det är ingen vanlig dag för det är Lenas födelsedag, hurra hurra hurra!!!



Hej alla!


Ja, nu förtiden är det tacksamt i alla fall för åldern att fylla år sent på året, annat var det förr... Rena pesten... 


Jag hade lite kalas här hemma i går och det blev lite för mycket bubbel för fröken så idag har det varit seeeegt.... Men en tur till NK har vi klarat av och en finfin väska fick följa med hem, tack älskling! Mulberrys Barnaby i färg oak kommer att åldras vackert - precis som jag... Med hjälp av lite impregnering till båda...


Nu laddar vi för nyår va?? ;)



...och gillar oss på facebook, det gör du HÄR! 






lördag 29 december 2012

Och här fick vi komma in!







Finaste interiören från huset med de helt fantastiska altanerna jag visade härom veckan. Om du missat, hittar du dem här... Mörkt golv, oregelbundna mattor, TineK lampor över bordet (vi har några kvar av denna storleken - XL - och hos oss kostar den 1995.-), snygga danska designmöbler och renskinn. Mums! Lägg märke till min favvis - renskinn på bordet! Det hade vi i butiken i höstas. Supersnyggt!




Godmorgon!

Här har ugnen gått varm ett par timmar redan för ikväll blir det lite kalas och då ska man ha småkakor till kaffet! Kosostoppar, kolakakor och en mjuk pepparkaka är morgonens resultat! Nu satte jag mig med kaffekoppen en stund innan det är dags att bege mig till jobbet.


Det regnar i dag och nu när vi ser slutet på inventeringen kan jag inte annat än längta bort - det är första gången på flera år som vi inte sticker till Thailand efter nyår... Njut dagen mina vänner och go shopping - vi har öppet till tre! 



Varmt välkomna!





fredag 28 december 2012

FUCK CANCER!!!





Godmorgon alla!


Efter att ha fått sin femte cellgiftsbehandling i går hoppas jag att min lilla mamma mår hyffsat bra idag och över nyåret. Vem kunde tro för ett år sedan att familjen skulle ruskas om och chockas av den jävla sjukdomen? Jag HATAR cancer! Den drabbar helt urskiljningslöst och jag hör om nya fall nästan varje vecka; någons mormor, någons pappa, någons barn... helt otroligt... 

Min största nyårsönskan är hur som helst att mamma ska bli frisk, bli sitt gamla jag med styrka och värme och vara en piggelin till nästa jul! Och du. Varje liten krona som skänks till cancerforskning är guld värd för mig, för dig, för alla. Du hittar dem HÄR!



Och pappa, du är en klippa! Vad skulle vi gjort utan dig?




Nu. Lite mer inventering...





torsdag 27 december 2012

En sista julsväng...












Random pics från Pinterest...


Godkväll finaste!


Eftersom jag samlat på mig lite julgransinspiration och inte riktigt fått med allt före jul så slänger jag in det nu... Bra att ha till nästa år tänker jag - mitt mål är ju att få ner granen i en korg eller snygg tunna. Nu kanske alla i familjen fattar vinken...

Och den där grantoppen med kottar... Ja jisses.




Nu middagsfix - det får bli pasta med skinksås, finns ju en del skinka i kylen att göra åt... Snart inköpsplanering inför våren. En hel del kataloger att bläddra i och en del priser att jämföra... Trevlig kväll hörrni! 








OK, då kör vi inventering...



Absolut snyggaste - och skönaste - soffan med de rätta detaljerna från Tine K beställer du hos oss! En massa olika längder i tre snygga färger! Oh yes... Vi har fåtöljer hemma i butiken för provsittning, soffan kommer in till våren!



Godmorgon vänner!


Jag är laddad till tänderna med block och penna! Not... Ett nödvändigt ont och faktiskt ett ganska roligt sådant. Så nu kör vi! Fanny tar hand om dig i kassan dessa dagar och vi andra sitter runt om i butiken och räknar, och räknar och räknar.... Varmt välkomna! 

Pssssst... vi sänker så klart priset också på diverse varor, bla är det halva priset på alla adventssaker och även på all jultextil som är kvar från Nyblom & Kollén och mer blir det under tiden vi räknar! 



Varmt välkomna! Och hörrni. Kör försiktigt!!!








onsdag 26 december 2012

Fortsättning på julen


Bild från Lantliv med textilier från LINUM och matta från Nyblom & Kollén.



God Fortsättning alla fina!

Här rullar julen på och vi slappar, äter och njuter av några lediga dagar. Juldagen bestod av det traditionella biobesöket. Angels´ share på den lilla och oberoende Haga Bion i Göteborg blev en positiv överraskning och vi kommer snart tillbaka och kollar in den mycket omtalande Searching for Sugar Man. För övrigt laddar vi inför morgondagens inventering på jobbet... Ja, jag vet. Inte det roligaste man kan hitta på, precis...


Nu lite fix här hemma och snart kanske det blir en sväng ut i mellandagsrean? 


Ta vara på varandra i juletid!












söndag 23 december 2012

Dags för julklappsinköp!



Bild lånad på Pinterest.


Gooood mooooorning!!!

Ja, vi tar med kidsen och drar till stan så här dan före dan för de sista julklapparna och hoppas att det inte är för trångt i butikerna... Denna dan skulle väl egentligen spenderas i soffan för:







Ta vara på dagen, hörrni! Imorgon är det JUL!

Tjohooo, ho ho!










fredag 21 december 2012

I give to you...





Anna Ternheim. Så begåvad. Så äkta. Så nu.




Lite att stå i...



Handgjord keramik från Västergården - finns i butiken så klart! :)



God kväll!

Här lyser flitens lampa över paketinslagningsbordet, men nu är det dags för hemgång! Jag har ju faktiskt ett hem att ta tag i också, jag lovar... En gran står mitt i vardagsrummet med nätet kvar, ett sovrum behöver akut dammsugning och en och annan kaka behöver bakas. Jag har också några kilo färs som ska bli mumsiga köttbullar. Bäst att köra igång, eller vad säger ni??!!


Trevligt fredagsmys så här tre kvällar före jul alla bloggisar!








torsdag 20 december 2012

Jul hos LINUM



Fina kuddar från Linum.


Halloj alla fina!


Hur går det i julstressen?? Hoppas ni tar det lugnt och tycker som jag - jul blir det hur som helst vare sig köksskåpen är urtorkade eller inte...


Dagens tips till er som vill jula till det lite extra hemma i soffan: fina kuddar, plädar och dukar från Linum har vi gott om i butiken! Ring eller kom förbi, vet ja!!!


Varmt välkomna!




Psssst... ni hänger väl med oss på fejjan? HÄR hittar du oss!









onsdag 19 december 2012

Det är mycket nu...




Kom ihåg att njuta av barnen, livet eller dig själv så här dagarna innan jul!


Halloj!


Här har vi kört igång årets inventering och jag lovar, det finns en del att räkna... Men vi kan ju inte bara räkna utan det ska hjälpas och tipsas om klappar, paket ska slås in och fler varor packas upp. Ingen står med andra om sysslolös i vår butik just nu! 



Hoppas ni mår bra och glöm inte - krama varandra i trafiken! :)




tisdag 18 december 2012

Favorit i repris



Gammal bild från Sköna Hem. 
Hittade den när jag skrollade på bloggen, hade den i ett inlägg förra hösten. Detta fenomen kallas återvinning...



Jag vill ha snön tillbaka! Jag vill ha kylan tillbaka! Jag vill ha den där lyktan tillbaka - hur kunde jag sälja alla och inte behålla någon till mig själv??? Jag vill grilla korv och dricka varm dunderglögg. NU!







måndag 17 december 2012

söndag 16 december 2012

Strosat...



Finaste julgranen är naturligtvis dansk...



Godkväll där ute i stugorna!


Efter att ha tillbringat en hel söndag i Göteborg med bästa tjejerna med fika, god lunch och lite julklappsinköp både i Haga och inne i centrum har jag fixat kvällens middag och morgondagens lunchlådor, lyssnat på upploppet i Musikhjälpen - underbart med ett land helt engagerat i den ytterst viktiga frågan om rent vatten till alla - och nu satt mig med datorn för en stund för mig själv. 


Skön dag med andra ord!



Nu ett litet besök hos er. Snart bokläsning i sängen...






lördag 15 december 2012

Musikhjälpen!!!





Hej alla!!!


Här har jag kommit in i värsta önskalåtochskänktvåhundrakronor-flowet!!! Tur att jag har företagsabonnemang på mobilen för detta hade vält omkull alla mina julklappsinköp... Det får gå på årets sponsringskonto, eller hur??? Musikhjälpen gör ett fantastiskt fint jobb och underhåller oss dessutom big time under tiden. Bra jobbat ni tre! Jag följer dem så mycket jag kan på radion, på tv:n, i mobilen och on line. Jösses. Det låter som om jag inte har mycket till liv... Bra är det hur som helst!


Nu ett glas rött. Snart sista delen av "Så mycket bättre". Hur bra?!



Njut kvällen!









fredag 14 december 2012

Home made







En del av årets julklapp!


Att stämpla sina småkakor med "HOME MADE" måste ju vara det sötaste jag sett?! Och sååå trevligt när man ska baka och ge bort, eller hur?

Jag beställde stämpeln till tjejerna på jobbet på Leilas General Store så klart! 

En del av årets julklapp undrar den nyfikne? Ja, den andra delen stod mannen för och då blev det julkonjak från Grönstedt. Ja, jag vet...



Nej, nu måste jag ut i butiken och slå in lite fler klappar! Ha en fortsatt mysig fredag! 







torsdag 13 december 2012

Stackars...






Hur snyggt?


Jag hittade några bilder på en frusen altan någonstans utmed öresundskusten. Stackars de som bor där. Kallt, rått, snöigt och säkert. Säkert alldeles underbart...

Totally my cup of tea. All the way...



Förresten. På tal om stackars... Denna är ju inte så dum.






I väntan på tjejerna



Porslin från bl.a Green Gate.





Fina stämningsfulla gardinlängder från Svanefors. 



Duk och servetter från Shyness.



Godmorgon alla och glad Lucia också hörrni!

Ja, jag var upp i arla morgonstund och satte på gröten, värmde ugnen för griljering av skinkan och tände alla ljus både ute och inne för alla tjejerna på jobbet kom för en mysig julfrukost. Dukade, städade och bakade, det gjorde jag i går.


Mysigt var det och mätta blev vi!


Njut dagen! 



Jag har även "julat" headern och fixat lite snö på bloggen. Vad tycks? ;)





onsdag 12 december 2012

ERBJUDANDE!!!





Hej finingar!!!


Här kommer ett fint julerbjudande från oss till er:

Vid köp av Green Gates porslin för minst 300.- bjuder vi på en flaska diskmedel!!! 


Gäller fram till jul eller så länge lagret räcker!!!


Ja, jag veeeet... Helt galet ju! 



Välkomna!





måndag 10 december 2012

Vuxenpoäng



Vår vackra Madeleine på årets bankett som förts till bordet av pristagaren i medicin Shinya Yamanaka. I bakgrunden skymtar dagens höjdare: Prins Carl Philip (som har talmannens hustru Ylwa Westerberg till bordet) i helskägg. Vem hade anat? 



God kväll!

Jag sitter här och samlar vuxenpoäng genom att kolla in Nobelbanketten och tycka att det är både roligt och intressant, men nu lyfte honörsbordet och det gör jag med. Vår bankett varade förvisso i knappa halvtimmen och bestod idag av köttfärssås och spaghetti (jag och Wille äter inte av pastan men däremot broccoli och brysselkål). Inte så glammigt kanske, men smidigt en måndagskväll och är det någon gång Lars älskar mig lite extra så är det när jag gör köttfärssås... 


Min grabbvänliga köttfärssås:

ca 800 gr nymald blandfärs
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
salt och rejält med svartpeppar från kvarn
chiliflakes
någon msk torkad oregano
5 dl grädde
en köttbuljongtärning
soja för färg


Notera avsaknaden av allt vad grönsaker heter - jag sa ju grabbvänliga...


Fräs allt (hacka löken först) och krydda, häll på grädde och buljong. Låt koka ihop tills pastan är färdig. Jag har en teori; ju längre koktid på pastan - desto bättre kvalité. Med andra ord: skippa snabbmakaroner. För evigt...


See you tomorrow!




söndag 9 december 2012

Hemma hos By Nord














Via danska Femina får vi följa med hem till grundaren av det danska inredningsmärket By Nord, Hanne Berzant. Hon bor tillsammans med man och tre döttrar på 280 m2 i Hellerup utmed Strandvägen strax norr om Köpenhamn. 

Det är vitt, svart, djurhudar, troféer och trädetaljer i en härlig och smakrik mix av kvalité och estetik. Jag ser snygga lampor från Bestlight och Tom Dixon som är to die for... Arne Jacobsens klassiska Grand Prix-stol står runt köksbordet och By Nords signifikativa kuddar med fototryck mjukar upp intrycket. 


Mycket trevligt!



Nu ska jag lägga denna veckan bakom mig och ladda inför nästa! See you there! 






LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin