söndag 31 juli 2011

Två liv och en bok på en dagI morse vaknade jag sent men först, låg och var lite rastlös och plockade till slut upp en bok som jag tagit med upp till sängen för flera veckor sedan men inte börjat läsa. Nu har jag kommit upp på andra sidan efter luft och mat, uppfylld och tagen på ett sätt jag inte blivit av en bok på mycket länge. Jag har levt min dag i England - Edinburgh och London - Indien, Rom och Paris och trollbundits av Dexter och Emma, Em och Dex - som gjorda för varandra fast de spjärnar emot - och deras brokiga liv den 15 juli under tjugo års tid med start just det datumet 1988 och natten de spenderade tillsammans efter examen. En verkligt spännande tanke var man är i livet samma datum under så många år... Jag har skrattat och gråtit floder och förundrats över flytet i berättelsen, kärleken, sorgen, ödet och den underfundiga humorn. Jag älskade denna berättelse från första sidan och känner mig tom när den är slut. Jag ser att en film är gjord (kommer i oktober) och jag undrar för mig själv om den går att göra boken rättvisa? Gillade du När Harry mötte Sally? Då kommer du att älska En dag! Läs den, det är en underbar bok!6 kommentarer:

ansi-balansilivet.blogg.se sa...

Oj, efter de lovorden måste jag ju läsa boken :) Och När Harry träffade Sally är en av mina favoritfilmer, så det bådar gott. Både för läsupplevelse och för kommande film :)
Tack för tipset! Jag har ju hört om den här boken tidigare, och funderat lite på om jag ska läsa den, men inte kommit längre än så. Nu ska den definitivt läsas.

Att vara någons fru sa...

Ååå tack för tipset! Jag är ju bokslukare och vackra historier ligger mig varmt om hjärtat.

Bokcaféet i byn sa...

Wow Lena! Den måste omgående beställas! Tack för boktipset!
Ha en fin kväll!
Kram Anna

Johanna Stålros sa...

Tack för tipset! Ha en superfin söndagskväll, Kram J

Jenny sa...

Spännande! Tack för tipset!
Ha en bra start på veckan, kram Jenny

mumsfillibaba sa...

Den har jag på min "att läsa"-lista. Behöver blanda upp deckarhögen med lite kärlek!!:)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin