tisdag 5 juli 2011

Strand Hotell, Arild

Hej alla!

Vi åkte ganska sent hemifrån efter en del fix och don. Jag hade läst en liten notis i Allt i Hemmets sommartidning om ett mysigt B&B i Arild ute på Kullahalvön. När vi trixat oss fram i den pittoreska byn visade det sig att det var fullbokat så vi vände och hamnade på ett litet pensionat som härstammar från tiden före högertrafik, google och vimsiga bloggar och ser ut som en gräddbakelse strax ovanför den lilla småbåtshamnen och vi fick en egen balkong med utsikt över Skälderviken, bort mot Hallands Väderö. Havet glittrade förföriskt och hallen var till min glädje (I´m all in it for the food you know...) nerlusad med klistermärken från White Guide! 

Strand Hotell är ett litet pensionat men det ståtar med ett stort kök... Vilken mat vi blev serverade på glasverandan i går kväll! En klassisk krämig Skagen och en hälleflundra med havskräftor på en bädd av färsk spanat och potatispuré som smälte i munnen och som om inte det var nog så avslutade vi med caramelbrulé med rabarber och fläder sorbé och jordgubbar med glass och mandel. Vår lilla roadtripp (som planerat skulle tagit oss till Finland...) började mer än bra - i Skåne så klart!


Dagens första fråga är om vi ska ta förmiddagsfikat hos Systrarna på Skäret eller på Krukmakeriet i Mölle...


Bild lånad från hemsidan.
6 kommentarer:

Cecilia sa...

Krukmakeriet i Mölle eftersom man kan passa på att shoppa samtidigt!!! På Systrarna är det ju alltid så lång kö också... Ha en fin roadtrip!

Bokcaféet i byn sa...

Härligt Lena! Där bodde jag en natt för några år sedan. Ni missar väl inte en utflykt till den där häftiga strand-trä-kojan?!! Nimbin eller vad heter den?
NJUT!!!!
Kram Anna

Att vara någons fru sa...

Jag hejar på Systrarna. Och missa för guds skull inte Butiken i Höganäs!

Carin sa...

Älskar Arild!!! Har inte bott på Strand Hotell förstås, men Rusthållargården var oxå helt ok... =)) Rut på Skäret är riktigt mysigt! Planerar fö ett besök där i slutet av denna månad.... =))

Ha en toppenresa! Kram Carin

Johanna Stålros sa...

Åhh jag är oxå en sucker för god mat- det där ni åt låt magiskt gott! Kram Johanna

Skumpa och Spaljé sa...

Trevligt att du valde Skåne istället....
Jag föreslår Lilla Ro ett jätte litet mysigt café, men tipset kommer kanske försent, jag vet inte om de har öppet alla dagar....

Kram Helena.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin