tisdag 28 december 2010

Slettvol - igen...


Hittade en bild från Norska Studio Slettvol och deras idé om jul och helgkänsla. Det är absolut ingen hemlighet att jag gillar Slettvol och beviset fick jag här... Bilden kunde varit fotad i min butik för jag har i princip alltihop på lager! -Säger hon nöjt och kliar sig i naveln...

Min bordsplacering är i hamn - det kan ju vara en trixig historia, förrätten planerad (det blir kräftsoppa) och köttet beställt (svensk oxfilé). Om nu ni - mina kära bloggisar - kunde komma med lite roliga tips på hur man håller i gång ett sällskap på 24 pers under middagen med diverse roliga påhitt är ni mer än välkomna att lämna en kommentar! Har ni även något att säga eller tipsa om maten är jag mer än tacksam! Hade tänkt helsteka köttet och göra en "sallad" på haricot verts, knaperstekt bacon, champinjoner och persilja. Gratäng och rödvinssås till kanske? Nu hoppas jag på kommentarsrekord!!! Hit me!!!


6 kommentarer:

Att vara någons fru sa...

Oooo så fantastiskt vackert! Och jag ser minsann ett horn liggande - det skulle jag gärna ta över.

Anonym sa...

Hej Lena, Lägg lappar under var och ens tallrik med "uppdrag" de ska göra under middagen. Tafsa på bordsherren, prata engelska, skåla hela tiden, ja du fattar.... Hoppas festen blir kul och din födelsedag fantastisk. Kram K

Hjem Kära Hjem/ Anna sa...

Den middage kunde gott varit tagen ur min meny!!
Stekta morötter med vitlök..mmm!!
Srekta champinjoner med vitlök o en däsh grädde...mmm!!
Braiga idéer Anonym kommit med, lucka till med festen!

Pernilla sa...

Det låter gott!!!
Kan knappt bäsga mej ;)

En liten fråga,
hur får man till dom där snöflingorna på bilderna???

Kram!

Pernilla sa...

Bäsga? Hmmm, behöver nog lite vin ;)
Bärga ska det så klart stå!

Bokcaféet i byn sa...

Hallå Lena!
Låter som du har en alldeles underbar middag på gång! För mer inspiration kring maten så tror jag det var en del smarriga recept i Lantliv nr 14. Jag hittar inte det numret just nu men minns ngt om oxfilé och en potatiskaka som lät god.Har lagat en del av deras recept tidigare och de har varit jätte goda och relativt lättlagade.

Så var det underhållning av gästerna! Kanske kunde du förindela gästerna i lag och köra en frågesport till/före efterrätten och därmed låta dem byta platser så de sitter med nya bordsgrannar, dvs lagkamraterna under efterrätten. Man kan ju också skriva lappar med kort beskrivning av respektive damer eller herrar och sedan låta dem gissa vem de ska sitta bredvid. Därmed blir förstås sittningen oförutbestämd och kanske inget du önskar. Men man slipper lägga tid på borsdplacering!

Önskar er en alldeles strålande afton!
Kram från Anna

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin