måndag 12 augusti 2013

Favorite movie sets


Something´s gotta give med Jack Nicholson och Diane Keaton.


Jag älskar inredning. Jag älskar film. Jag älskar snygg inredning på film. Min absoluta favorit - of all time - är Something´s gotta give från 2003, på delad andra plats kommer It´s Complicated från 2009 (för övrigt en riktigt rolig film) och The Holiday från 2006. Inga nyheter precis men de håller än, jag lovar!


The Holiday med bla Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law och Jack Black. Dessa tre inrednings-favvorullar åker fram då och då och jag tröttnar aldrig. Ungefär som när barnen kollar samma film om och om igen... Okej, kanske lite överdrivet, men ni fattar?

Och på tal om det så har den briljanta regissören för dessa (japp, det är samma) filmer - Nancy Meyers - gjort ännu en som gått varm här hemma. Föräldrafällan från 1998 var Julias absoluta favorit under en period och jag tror banne mig att hon slet ut den...


It´s Complicated med bla Meryl Streep, Steve Martin, Alec Baldwin. 

Nancy Meyers har ju bevisligen jobbat med duktiga scenografer eftersom dessa filminredningar satt sina spår i mer än ett årtionde... De som ska ta åt sig äran för detta är Jon Hutman, Beth Rubino och James Radin.
En annan favvis är den snygga inredningen hos tjejerna i Sex and the city 2. Big och Carries nya lägenhet (framför allt garderoben) kontra de svulstiga och färgrika scenerna från hotellet i Abu Dabi förlåter en annars svag film, jag gillar ettan bättre...


Släng i soffan och njut, tjejer! 

3 kommentarer:

Bokcaféet i byn sa...

Hallå Lena!
Kul med filmtips!
Sköt om dig!
Kram Anna

Charlie sa ... sa...

Här är en till.

Film
Inredning

Och jag får aldrig nog. Gillar exakt samma filmer som du Lena!

KRAM xx

Hemma på Ekbacken sa...

Så länge sedan jag var inne och tittade hos dig. Och det första jag får se är en bild på min favoritfilm och jag instämmer med inredningen. Det är otrolig tycker jag.
Jag är mitt i att flytta till nytt hus och gissa vilka bilder jag har i min inspirationsmapp? Japp precis den... Och 20 till säkert i samma stil.
Vi ses igen snart,
Kram Linda

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin