torsdag 29 september 2011

Fornalutx
Hej!


Med risk för att mina bilder ser likadana ut så kommer här ett inlägg från apelsinstaden Fornalutx som ligger i bergen efter Soller österut. Vi drack nypressad apelsinjuice på det lilla fina torget och satt en bra stund för att känna på lugnet och höra klockan klämta i kyrkan ovanför.


Det är en helt galet bergig ö vi hamnat på! Bråddjup och serpentinvägar som tar andan ur oss när vi tar oss från by till by - bussarna kör som galningar och vägarbetare lägger ny och fin asfalt långt uppe i bergen. Vägarna håller bättre kvalité än hemma... I kväll hamnade vi i Port de Pallença på nordöstra sidan och ett litet fint hotell vid hamnen.


Det går alltså ingen nöd på mig...

6 kommentarer:

marie sa...

Åhh så himla härligt! Det ser underbart ut!!! Har jobbat så mycket så jag längtar efter semester men det blir väl först nästa år.
Njut och drick massor av färskpressad juice så står du dig bra i vinter!!

Bokcaféet i byn sa...

Hej Lena!
Vilket tenpo ni håller! Snart är ni runt ön!!! Kanske ska fylla på med lite fler tips!! För fina bad, besök fina nationalparken Cala Mondragó utanför söta hamnbyn Porto Petro. Mysig lunch äter man alldeles i närheten i den lilla orten Cala Figuera. Åker ni i annan riktning finns det ett antal fina vingårdar kring Binissalem. Es Trenc är en galet lång strand nere i södern. Ett antal nakna badare där men däremellan låååång strand!
Fortsätt njut och jag kan känna smaken av apelsinjuicen i Fornalutx!!
Kram Anna

Bokcaféet i byn sa...

Kanske ett agroturismo kan vara ngt?! Agroturisme Na Martina, vid Mondragó. De tar 145 Euro natten i oktober inkl frukost, kanske prutbart med kort varsel??!!
/Anna

Charlie sa ... sa...

Jag kör ju Stockholmsbilder så det ryker :)

Det ser superhärligt ut! Jag har aldrig varit på Mallorca-- var på väg en gång men hamnade i Köpenhamn istället och det förändrade mitt liv totalt. Så kan det gå!

Ha fortsatt underbara dagar!

Kram

Välkommen Hem! sa...

Hej!
Oj, vilken häftig och underbar resa ni gör! Vågat! Kul och inspirerande att se annat än "charter-bilder" från Mallorca. Visste inte ens att det fanns sånna pitoreska byar! Rekommenderar du att göra en sådan resa med familj och barn i 8-årsåldern? Blir så sugen!

Kram och tack för fina bilder!
Judita

Att vara någons fru sa...

Meeeeer bilder!!!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin