onsdag 28 september 2011

DeiáVi sitter på en pittoresk balkong på hotell De Spiug i den lilla byn Deiá som klättrar i sluttningen ovanför Medelhavet på den nordvästra sidan av Mallorca med varsin öl och varsin bok. Vi har åkt på en dramatiskt vacker serpentinväg med en hänförande utsikt - där himmel och hav blev ett - från den lilla kuststaden Port d´Andratx där vi sov natten till idag. Vi har stannat för lunch på ett ställe som jag inte minns namnet på och för en kopp kaffe och en fin promenad i byn Valdemossa som vann våra hjärtan - bilder därifrån kommer...

Mina kinder är varma av solen och lugnet har lagt sig i mitt hjärta. Man kan inte annat än att förundras över det vackra vi ser. Det kuttrar från duvor ovanför våra huvuden, vi hör bjällror från kor (eller getter?), åsnor skriar nere i dalen och det ligger ett dis över bergen.

Snart är det middag.9 kommentarer:

bakom berget sa...

Åhhh vad jag längtar dit! Så vackert det är på denna ö. Jag har åkt den vägen så jag vet vad du pratar om. Verkligen en serpentinväg.
Kram från Åsa.

Bokcaféet i byn sa...

Åh Lena, så underbart det låter! Så glad jag blir att höra att ni har det bra! Tack för de underbara Deía bilderna du bjuder på! Jag blev så lycklig av att få resa med dig dit i tankarna. Bjällrorna, stenhusen,lugnet osv. I en liten butik i staden Pollenca handlade vi fårbjällror till svärmor som har får, när vi var där i våras. Nu låter det precis som på Mallorca när två av hennes tackor går runt i hagen!!
Fortsätt njuta kära du!
Kram Anna

Bokcaféet i byn sa...

Ps. Jag sätter en tia på att det var i Banyalbufar som ni fikade!! En by med ett oslagbart läge!!

Att vara någons fru sa...

Meeeeen vad vackert!!!!!!!

eastcoastmom sa...

Har aldrig varit på Mallorca men nu vill jag resa! Har ju ganska nära, numera...

Hälsningar från Madrid!

Unknown sa...

So Beautiful Lena

It's so lovely and rustic - I wish I was there

have a great day

x

Loulou

Charlie sa ... sa...

Helt bedårande och så sugen jag blir Lena!!

Helt perfekt att åka nu.

Njut!!

Carin sa...

Ser inte särskilt tråkigt ut, du... Jag får väl utforska Falun... Men nånting säger mig att det inte är riktgit samma sak... ;)

Ha det toppen! Kraaam Carin

Limestone by the Sea - Victoria sa...

Åh det ser ju helt underbart ut. Själva skall vi tillbringa helgen på Öland för att fira skördefest. Hela familjen är packad och klara, så nu åker vi. Känns skönt med en liten minisemester även om det är på närmre håll. Ha en underbar helg i solen! kram Victoria

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin