söndag 18 maj 2014

Portixol och Port d´AndratxPortixol var Palmas första sk. designhotell och firar 15 års jubileum i år. Svenskägt av Johanna och Micke Landström som äger ett par hotell till - ett i alperna och ett i idylliska Puerto de Soller på västkusten.Efter flera påtryckningar om att vi måste ta en lunch på det fina hotellet Portixol strax utanför Palma så gjorde vi just det. Tog en lunch. En lagom ansträngande promenad från Palma och en trerätters ett stenkast från vågorna kändes som en utmärkt idé. Och ja. Det var värt promenaden!


Häromdagen hyrde vi bil och styrde kosan mot den mycket vackra och välbesökta stranden Es Trenc på sydost kusten. När vi väl hade tagit oss dit, hittat ett par solstolar, krånglat i ordning allt - ni vet hur det är; kläder av, solkräm fram, boken var är den? osv… - så upptäckte vi att det blåste FULL storm så vi packade ihop allt och åkte till västkusten i stället… ja, jösses...


Ett favorittillhåll på denna delen av ön är utan tvekan Port d´Andratx och då ska man gärna ta en paus på Cappuccino. Skön loungemusik i högtalarna, kall dryck, oklanderlig service och bra mat gör det till ett självklar stopp.


En tur upp bland kullarna som omger Andratx ger en hänförande utsikt och en trevlig inblick i hur de där mååångamiljonereuro-egendomarna ser ut på närmre håll. Man betalar nog ungefär  hälften för utsikten...För dagligt häng med mig: aratorp24 på Instagram!
1 kommentar:

Frida G Svensson sa...

åhhhh vad underbart det ser ut. det rycker så i semesternerven!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin