söndag 17 oktober 2010

Betongkurs del 1!
I arla morgonstund drog vi iväg söderöver mot Vallåkra utanför Helsingborg. Två bilar med förväntansfulla tjejer mot skruvdragare, spikpistol, hammare och armeringsjärn... Vi åkte till mysiga Kajsa och butiken Enkla Ting för att gjuta betongskyltar. Vi anlände klockan nio och drog igång direkt, taggade till tusen!
Kajsa förklarade att vi skulle skruva fast ramen runt om och sedan spika fast bokstäverna som vi då vänt så de låg spegelvänt för att det skulle bli rätt... Ja, det gällde att ha tungan rätt i mun! Vad vi skrev på skyltarna var valfritt och något vi fått säga till om i förväg, för bokstäverna var tillsågade när vi kom! Det var en "välkommen", en "Svensson", en "örter", tre "garden" (varav den ena skulle varit carpe diem men den blev för stor), en "smaka" och en "ad libitum" (efter behag på latin). Dessa placerar man sedan i sin trädgård, antingen nedsänkta i gräset eller singeln eller lutandes mot tex drivbänken. Dagens längsta skylt blev strax över 180 cm... Hur vi ska frakta hem dem om ungefär två veckor är en helt annan historia...

Låter det spännande? HÄR är Kajsas hemsida med mer info och kursdatum! Jag återkommer med fotsättningen, nu ska jag greja lite här hemma! Tjingeling!

3 kommentarer:

bakom berget sa...

Men åhh, va kul! Kan tänka mig att ni hade kul. Nu måste jag kolla in Kajsas sida.
Ha en fin söndag!
Kram Åsa.

Lantliga drömmar sa...

Gud va roligt....ha en skön söndag ! Nilla

Skogslyckan sa...

Låter som en väldigt kul grej. Samtidigt har man roligt tillsammans!
Ha en fin start på nya veckan!
Kram Pia

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin