söndag 1 december 2013

Tångbad och första advent

"JAG ÄLSKAR VÄSTKUSTEN, SALT OCH TÅNG!"
Ni såg väl Ebbot bada tångbad i "Så mycket bättre" på TV4 i går? Hahaha!! Underbart!Fiskaren Bosse plockar upp tången strax utanför Getterön i Varberg där den sedan torkas och paketeras!


För er som aldrig provat det kan vi berätta att detta "detox-bad" från L:A BRUKET är en upplevelse man inte glömmer i första taget! 

Steg ett: skaffa eventuell barnvakt!

Efter att ha lagt tången i blöt i 20 minuter i en hink med hett vatten med havssalt, häller man det i badkaret och fyller upp med mer hett vatten och salt. Väl nere i badet skrubbar man sig sakta med tången i 20-30 minuter. Låter huden mjukas upp, ta in mineralerna från tången och sakta få peeling-massagen. Efter detta kurbad får man inte duscha eller handdukstorka utan inpackningen som sitter kvar på kroppen skall självtorka innan man lämpligast går och lägger sig... Avslappningen och effekten av kurbadet gör att man "garanterat" sover i 12 timmar efteråt. På morgonen efteråt, nyduschad och mjuk som ett barn, hämtar man tången och lägger den i rabatten eftersom det även är ett fantastiskt gödningsmedel, sprängfyllt av nyttigheter!!!

En riktigt skön upplevelse och en perfekt julklapp!

Vi har den såklart i butiken!


Ha nu en underbar första advent! Här har det kokats risgrynsgröt till frukost och nu står det en mjuk pepparkaka i ugnen till fikat! Jag röjer, dammsuger och slänger en massa skräp! Bästa känslan tycker jag!2 kommentarer:

Bokcaféet i byn sa...

Låter underbart Lena!!! Som bebismamma skrattar jag lite uppgivet över att det finns folk som kan få sova 12 timmar i sträck!! Själv ligger man på 3 timmar i taget... Fniss! Men även vår minsting lär bli äldre och vem vet, kanske en svårväckt tonåring om ett antal år!!

Sköt om dig!
Kram Anna

Tuckerjackk sa...

Norton.com/Setup
Office.com/Setup
McAfee.com/Activate
Norton.com/Setup
Office.com/Setup
McAfee.com/Activate
McAfee.com/Activate

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin