Om det var någon som undrade vad det var för spännande som låg i burken på Annas köksbord så kan jag berätta att det är världens godaste knäckebröd. Hembakt - och jag lovar - hur enkelt som helst!
Här kommer receptet:
2 dl polenta
1/2 dl linfrö
1/2 dl sesamfrön
3/4 dl solroskärnor
1/4 dl pumpakärnor
Detta blandas i en skål.
Häll över 1/2 dl olivolja och 2,5 dl kokande vatten och rör om.
Häll smeten på ett bakplåtspapper på en plåt och bred ut i ett tunt lager. I detta läge är det bra att skära ut rutorna för att lätt kunna bryta isär när det gräddats.
Strö över flingsalt och grädda i 150° i ca en timma. Supersmarrigt!
En annan sak. Jag skrev att duken i denim kom från Artwood. Inte hela sanningen. Vi har dukar från Artwood i denim i butiken, men denna kommer från vår jeansmetervara som Anna fållat själv (kostar 115:-/m). Rätt ska vara rätt...
5 kommentarer:
Det tar jag tacksamt emot, älskar knäckis....kram johanna
Åh, tack - detta recept skall testas :)
Vad roligt att jag hittade hit. Sökte på Artwood och av en slump räkade jag klicka till dig. Nu bli det läsa av.
Mvh
Linda
Oh that recipe sounds delicious
I am defiintiely going to try it.
It is gluten free and sound very tasty and not bland or boring.
love the sound of the sea salt too.
x
Loulou
http://hereiamloulou.blogspot.com/
Nu ska det bakas minsann!
Skicka en kommentar