söndag 10 januari 2010

Årets färg?

Enligt årlig utsaga från Pantone är årets färg turkos nr. 15-5519 i solfjädern. Något man kan ta med en nypa salt om man ser vilka som varit årets färg de senaste åren... Läs mer om det HÄR. Själv gillar jag när färger är lite "smutsiga"- alltså har en gråton i sig, kolla in väggarna här till exempel. Känns mer långlivat och vilsamt i mina ögon. Dagens bilder från Pottery Barn har just en sån färg i sig tycker jag, kanske med mer dragning åt det blå hållet, men ändå... Jag bara älskar tavelväggen med den svarta kontrasten i ramarna som bryter fint och inslaget av naturfärg i rotting och trä. Me like a lot.
Vad tror ni om "årets" färg turkos, hit or not?

I dag har kylan gett med sig och termometern visar på några minusgrader. Jag har haft en lång morgon där jag läst ut en bok som jag kan berätta om i ett annat inlägg, läst tidningen från båda håll och ätit en lång och sen frukost.
Nu åker stakarna in i skrubben för denna gången och nya vita, höga lampor ska upp i fönstren i stället. Jag har haft alla mina murgrönebågar i duschen i natt för uppfräschning, de slokade lite efter några dagar med element och golvvärme på max... Ha en fortsatt go söndag!

6 kommentarer:

Kicki sa...

Hej på Dig. Jag är nog inte så pastellig jag. Gillar vitt, varmgrått och svart. Någon accentfärg, men det var ju det där med färger som man upplevt en gång i tiden.
Ha det Gott
Kicki

Sassa sa...

Hej Lena,
Tack för alla fina kommentarer.Nu är jag på gång igen med bloggandet och det känns kul igen!
Har fyllt på med massor av inspiration som du vet!
Jag tror faktiskt att turkos kan bli stort. Inför våren och sommaren känns den helt rätt. Några trendnissar marknadsför sin färg för säsongen och det finns mycket pengar att hämta när en färg bara måste finnas en viss säsong i mode, inredning och design.
Det är nog ingen tillfällighet!
Stor kram från Sassa

ColonialEast sa...

Håller med dig! Det blir inget turkost för mig även om det är en fin färg. Den är svår! Köpte två kuddar i sån turkosfärg för några år sedan. Har aldrig funkat någonstans. Kram och god fortsättning! Petra

therese sa...

hahaha, vad fel det kan bli. Har haft den färgen i köket i tre år och precis målat över den. Jaja, får väl hitta någon annan trend! Fin blogg!

Vitt och Blått sa...

Fin blogg du har!
Tavelväggen är underbar!!! Jag håller precis på med en tavelvägg till sovrummet, det blir svart-vita kort och jag har också valt svarta ramar. Färgen är snygg, den du visar i badrummet är också fiiin. Jag gillar också när det är mer grått i färgerna.
Ha en bra vecka - hälsningar E

Hannah`s Dreamlife sa...

Kul att du hittade till mig! Vilken fin blogg du har:) Ja, bygg resan känns verkligen spännande..kul att du vill följa med! Ser fram emot spänning på er resa!
Kram :)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin