Jag läste ett smaskigt recept i Femina som jag bara måste pröva! - Jag ska göra min i portionsformar vilket är ett väldigt trevligt sätt att servera dessert! Jag kom nyss hem med en full påse från Ica, men får åka igen för jag har inga päron... Jag är barnsligt förtjust i tosca och min farmor bakade världens godaste tosca-kaka! Ljuva minnen...
(4 personer)
4-5 söta, mogna päron
Tosca:
50 g smör
3⁄4 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
1 dl grovhackade valnötter
Till servering:
1 dl vaniljyoghurt
Beredning: Skala, klyfta och kärna ur päronen. Lägg dem tätt i smord, ugnsfast form. Koka alla ingredienser till toscan i en kastrull under omrörning i ca 4 min. Fördela smeten över päronen.
Ställ in i 200° varm ugn och baka i 20-25 min eller tills nötterna har fått lite färg. Servera med vaniljyoghurten.
2 kommentarer:
Men åh vad gott det låter! Jag måste också göra en sån någon dag för jag orkar inte köpa päron jag!
Ha det gott"
Men åh, vad smarrigt det där ser ut!!! Verkar ju också lätt att göra och DET är BRA:)
Tack för tipset!
Kram Eva
Skicka en kommentar