söndag 7 juni 2009

Trädgårdsrundan 2
Här kommer de första av mina bilder från vår resa i Skåne. Överst ser ni ett stort och kraftigt fikonträd som växte och gav frukt brevid en 26 år gammal vinranka på friland... De stod i en härlig liten gathusträdgård väldigt skyddat, de hade även den formklippta buxbomen som så snyggt växt ihop. 
Nästa bild kommer från keramiker Lena Olssons lilla trädgård där allt växte i stora krukor efter problem med sorken... Hon hade -förutom sin keramik- rosor, klätterhortensia och naturligtvis murgröna blandat med spännande träd och bladgrönt. 
Bilden längst ner är på Helena utanför mysiga Gröna Bönor på Järnvägsgatan 28 i Landskrona där jag bl a köpte "gyllene kvicken" (att det är ett passande namn ser ju alla som gillar Harry Potter) och en chokladblomma.
Fler bilder och rapport i morgon... Godnatt!

4 kommentarer:

Ingmarie sa...

Hejsan!
Trevligt att kika in hos dig,fina bilder!
Var på innergården i helgen o rensade o upptäckte att det kommer fullt med Bornholmsfikon,minikiwi o röda druvor!Helt otroligt härligt.Nu behöver det "bara"värme igen!

Ha så bra på återhörande!

STENLYCKA sa...

Tack snälla du för den rara hälsningen om min trädgård.
Förstår att du har sett mycket vackert i helgen. Vilket fantastiskt fikonträd. Innegården var så fin med träbänken att sitta och mysa på i den vackra grönskan.
Och när jag kommer till Landskrona måste jag besöka Gröna Bönor.
Önskar dig en bra arbetsvecka och snart närmar sig min semester då jag med spänning skall besöka din affär.
Många Kramar från Stenlycka

Vit som snö sa...

Vad härlig resa! Fikonträdet ser underbart ut! En helt omöjlig tanke för mej som bor så långt norrut!
Kan du inte visa chokladblomman, en sån har jag aldrig sett.
Kram Cilla

Helena sa...

Hejsan!

Kommer hem från Elinas studentfest visst var tjejerna fina. Hörde ryktas om att det låg nya bilder från trädgårdsrundan, var tvungen att gå in och titta, fina bilder, Lena. Kortet på mig blev ju bra, tack så mycket.

Helena

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin