torsdag 10 juli 2014

Lenas kaneliga rabarberkaka





Idag blev det nybakat till eftermiddagskaffet! Vardagslyx på hög nivå med tropisk sommarvärme, skugga under parasollet och kaka på fatet...


Vill ni göra åt de kanske sista rabarberna i landet så kommer här ett hett tips på hur du ska gå tillväga: ni vet väl förresten att vägen till mannens hjärta går genom magen - så varför inte smöra lite extra såhär i semestertider?



Kanelig rabarberkaka


125 gram rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
3 dl. vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
4-5 dl skivade rabarber

Kanel
Socker


Sätt ugnen på 175°
Smöra och bröa en rund form med avtagbar kant.
Hacka rabarbern i mindre bitar. Strö över socker och kanel och rör runt.

Rör smör och socker poröst (jag använder kakdegsarmen i min köksmaskin).
Tillsätt äggen, ett i taget och rör till en jämn smet.

Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner blandningen i smeten tillsammans med mjölken.

Häll smeten i formen. Fördela rabarbern jämnt över och tryck ner bitarna i smeten. Strö ytterligare kanel över kakan och ev. lite pärlsocker.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 min. Servera som den är eller med din favvo tex vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass...


Voilà! 





Blomsterkorg från Artwood, fat från Olsson & Jensen och koppar och skålar från Green Gate.


Fler bilder på Instagram under "Aratorp24"






3 kommentarer:

Bokcaféet i byn sa...

Ser alldeles underbart gott ut Lena!
Kram Anna

Charlie sa...

….Lena! Så gott det ser ur! Allt jag älskar i en kaka. Kanel och äpplen är bland det bästa jag vet.

Kram från ett hett och soligt New York!

angie sa...

ich liebe ihren kuchen!!! danke für das leckere rezept!!! angie

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin