lördag 30 april 2011

Kapp Ahl


Vi fick ett Kapp Ahl hit till Kinna för något år (några?) sedan och jag ska i ärlighetens namn säga att jag inte varit någon flitig besökare. Kapp Ahl har aldrig varit någon favorit men jag smet ifrån jobbet en stund igår på några ärenden och hamnade av någon anledning just där. Och döm om min förvåning när jag hittade världens finaste linneserie! Supersköna byxor och kjolar! Jag köpte rubbet... Eller ja, i alla fall tre fyra stycken. Sommaren är räddad!

Här hemma blev det en krämig risotto med grillad paprika och sparris till karrén ikväll. Mums!

Med önskan om en fortsatt trevlig Valborgsmässoafton!


fredag 29 april 2011

Newsnewsnews...






Ja, här kommer ett par snabba pics på dagens stora förändring i butiken! Världens finaste järnsäng från PB Home (finns i 90 och 160 cm) med ljuvligt somriga överkast (260x260 cm) och tillhörande kuddar (1250- och 149-) hamnade i vårt ljusaste rum. En så kallad kedjereaktion inträffade, men vad mer som hände i detta rum på grund av sängen kommer en annan dag!

Nu ska vi rusa iväg till en trevlig afton hos Henrik och Martina! Ha en skön kväll i fredagssolen, mina vänner!

Pssst... Trasmatta från 249:- i fyra storlekar och en herrans massa färger, ballerinatofflor från Shepherd, övriga möbler från Artwood och bäddtextil från Beach House! Ni vet väl att det går att klicka på bilderna för att se dem i större format?!


torsdag 28 april 2011

Jogging!





Tjoho! 

Lena har varit ute på joggingtur!!! En timme i spåret. Yes! Det känns så makalöst bra att jag nästan studsar omkring här hemma! -Det var det som behövdes, Anne! ;)

Nu blir det dusch och sedan bok. Vi har påbörjat operation ommöblering på jobbet idag. Bilder kommer, jag lovar!

Dagens bild från GANT. Underbart somrigt och fräscht med porslin i vitt och blått. Me like a lot!


onsdag 27 april 2011

Betonggolv




I kväll var jag så trött att jag glömde bort ett symöte. Det är allvarligt. Borde nog söka för både minne och trötthet... Men att glömma ett symöte med dukat bord, ett glas vin och tjejsnack - det är ovanligt till och med för mig. Oroande var ordet.


Jag ska dra mig tillbaka till kammaren tidigt i kväll för det verkar vara en VÄLDIGT VIKTIG MATCH på tv:n idag också. Tur att jag precis börjat läsa Karin Alvtegens senaste roman; En sannolik historia. Jag är trollbunden av hennes språk och läser ibland om meningar som är helt briljanta! Är det någon som läst hennes tidigare böcker Skuld, Svek osv? Bra?


Kvällens bild kommer från Sköna Hem. Älskar betonggolvet, färgen på spisen och stocken som blev ett bord...

Nej, nu är det läsdags! Tjingeling!




Hammarbyserien



Jag har precis läst färdigt den tredje boken i Carin Gerhardsens Hammarbyserie som utspelar sig på polisstationen på Söder i Stockholm. Helt ok läsning om man gillar deckare, polisjobb och livet bakom fallen och på stationen. Till och med mer än ok när jag tänker efter. En del oväntat råa inslag och intriger inte sällan med barn inblandade som gör det än mer angeläget att lösa fallet...
Jag gillar när det finns en botten, alltså en förklaring till varför det har blivit som det har och en handling som flätar samman. Det är inte alla författare som tänker på det. Till och med solen har fläckar, för det visar sig att huvudpersonen kriminalkommissarie Conny Sjöberg har en del i bagaget...

Om du inte läst dem; grattis till spännande sommarläsning! Finns på pocket och det betyder ju att man kan komma undan med alla tre för dryga hundringen!

Nu ska jag slänga i mig lite lunch!


tisdag 26 april 2011

Plain...















...and simple. Det skulle man kunna kalla dessa fantastiska kök, eller hur? Det är den brittiska kökstillverkaren Plain English Kitchen som står bakom design och byggande av köken på bilderna. Om du vill se mer hittar du deras hemsida HÄR. Påminner också lite om Norrgavel, kan det vara linolefärgen som gör det?

Jag kan se en tydlig influens av Shaker i stilen. Ser ni till exempel där de hängt upp överskåpet på en knoppbräda? Typiskt Shaker som hade knoppbrädor runt alla väggar i ett rum för kläder, redskap och möbler. Och trots att man tänker på den religiösa sekten/frikyrkorörelse i amerika som nådde sin kulmen under 1850-talet så är det faktiskt så att den har sina rötter i England...

För övrigt är det typiska för just Shaker deras otroligt fina hantverk i svepaskar, enkla pinnstolar, gungstolar och dämpade naturliga färger och mönster såsom fiskbensmönster och rutigt. En kul detalj är att under världsutställningen i Philadelphia 1876 blev de utställande Shakers inspirerade av Micheal Thonets nya böjträstolar och kort därefter kom Rocking chair i just böjträ...

Hur som helst var det roligt att hitta dessa fina kök. Härlig inspiration och fint hantverk!! Skulle vara perfekt för sommarstugan... om man hade någon, vill säga.




måndag 25 april 2011

Och påskpresenten...




Det blev ett tunt och platt ägg i år! :)


Påskmaten...







Ja, som ni ser gick det ingen nöd på oss i lördags... Fantastisk god mat, som alltid hemma hos familjen Lindelöf. Malin hade grillat en bit lamm som sedan lagts i marinad. Perfekt stekt och otroligt saftig! En laxsida med räkor, ägghalvor, rocculasås, de klassiska köttbullarna och prinskorven och sill så klart, plus potatisklyftor och en spännande potatisbakelse med matjes. -Den ska jag be att få närmare beskrivning av...

Barnen satt inne medans vi satt på altanen. Ljuvligt! Förresten, de hade lämnat in sina köksmöbler på lack. Simsalabim! Från oljad ek till vitaste vitt!

På tal om mat, nu är min kyckling klar i ugnen! Ha en skön kväll, i morgon är det jobb igen!



lördag 23 april 2011

Påskpuss!





Puss på er alla goa! 


Vi har varit lediga huuuur länge som helst och solen lyser och lyser! LYX. Man behöver inte mycket egentligen, eller hur?
Vi har gått från bjudning till bjudning denna helgen och nu är det dags för en till! I torsdags var vi hos bästaste Anna och Tony och hade en helkväll med mat, sällskapsspel och musik. Oj vad roligt vi hade! Nu drar vi till Lindelöfarna! 

Glad påsk på er!!

Jag har förresten fått ett fint påskägg. Berättar mer i morgon! Kraaam!




fredag 22 april 2011

GLAD PÅSK!



Jag önskar er alla fina som kommer in till mig på bloggen en fantastisk helg i solen! Tjoho, nu tar vi lite ledigt, eller hur??


onsdag 20 april 2011

Gubbröra...


...sillatårta, ägghalvor, omelett, senapssill, löksill, Jansson, lamm, lax och köttbullar... you name it. Påskmaten är MUMS och vi har en låååång helg med god mat, dryck och umgänge framför oss! HÄRLIGT!

Vi har öppet i morgon torsdag som vanligt 10-18, sedan stänger vi faktiskt (tro det eller ej, men Lena ska få långledigt) hela helgen och öppnar igen på tisdag! Nu håller vi alla tummar för fint väder!!!

Fin kökshandduk som finns med tre olika recept från Svanefors. 45:-/st!



tisdag 19 april 2011

Black beauty






De fina skåpen jag visat från butiken de senaste dagarna finns även i svart... Såååå snygga! Väldigt effektfullt att bryta med svart skåp till allt det vita! Ni ser franska emaljskyltar, textil från HIMLA och fina detaljer från PB Home skymta på bilderna. Mumma alltihop.

Jag pustar ut efter en ledig dag som gått åt till shopping. Sonen tar studenten i början på juni och det var hög tid att fixa kläder och skor. Nu är det gjort och mammish konto är länsat... Kläderna hittade vi bland annat i denna fina butiken. Skor fick vi fixa inne i Göteborg för jag har en son med stoooora fötter, typ 48-49.... Inte lätt... Nu återstår endast en frackskjorta, fluga och maggördel till balen. Smoking är redan inköpt. Puh... Vem var det som sa att det var enklare med killar i dessa sammanhang???



måndag 18 april 2011

Runt trädet




Jag måste bara visa den finaste trädgårdssoffan -ever! Och den roligaste kommentaren hade Aino som undrade hur man skulle trä på den!? Hihi!

Tjejer - och killar - ska vi ta och rita ett kors i taket? Lena har varit ute i träningsspåret två dagar i rad. 4 km i går och 6 km i dag. Jösses vad skönt! Är det månne så att fröken Svensson är på G igen? Hoppas, hoppas!

En liten påminnelse inför påsken: skärtorsdag 10-18, resten av påsken STÄNGT!



söndag 17 april 2011

Hemma hos Magda













Vi hade en väldigt trevlig kväll hemma hos Magda, Ola och lille söte Victor (3,5 månader) i går. Magda hade städat i trädgården, ställt fram däckstolarna och köpt en herrans massa blommor till krukor och rabatter (vi hade med hennes fina betongskylt som legat hos oss över vintern). Ola premiär-grillade för året och efter desserten blev det spel; "Med andra ord" som killarna vann - med typ ett poäng. God mat (-supergod!), gott vin och trevligt sällskap. Det är livet!


Jag har lagt ut en massa nya bilder från butiken på Facebook. Du har väl gillat oss där? Annars går du in här och gör det bums! :)




Istället...













...för ett gammalt mätbord.

Det senaste kapitlet i vår historia är skrivet. Vi bar ner mätbordet (i fyra delar) i källaren och bäddade upp med HIMLAS textil i färgerna monsun, natur och vit, möblerade med PB Homes skåp, soffa och bord, hängde luftiga fina längder från Svanefors i fönstren och fyllde skåpen med franska tvålar i serien Le père pelletier från Sufrago. Så nu går vi mest omkring och njuter. Eller står som fån och tittar på det fina och förvinner i ljuva tankar om sommaren och glömmer att vi har kunder att ta hand om. Det tar några dagar så är vi tillbaka i verkligheten igen. Det kallas också att bli hemmablind. Man får njuta så länge det varar...


Ps. Vi har ytterligare två mätbord kvar i butiken. Ett på våning två och ett på våning tre. Där metervarorna finns. Man får anpassa sig efter tidens svängar, som sagt.



Nu ska jag - äntligen- krypa ner i en sval och mjuk säng. Jag har bilder att visa från denna ytterst trevliga kväll, men en sak i taget...






lördag 16 april 2011

Jösses...


...vad vi har grejat och donat i butiken de senaste dagarna!!! Vi har lyft, flyttat och packat upp ÄNNU mer nyheter. Det är inte klokt så fint det blev!!! Just nu är butiken fylld av härliga och glada kunder från när och fjärran så fota får jag göra i eftermiddag.

Annars är allt bra. Hur är det med er?

Passande bild lånad från Allt i Hemmet.


onsdag 13 april 2011

HK Living





Vi har precis packat upp en sändning från HK LIVING med de efterlängtade knoppbrädorna (100 och 180 cm långa) i vitt och svart som varit slut ett bra tag och gungstolen som även den nu finns i svart! Deras fina skärbrädor/brickor har vi i två storlekar och den lilla pallen finns i vitt och svart.
På deras hemsida ser ni alla artiklar. Vi har ju även den fina emaljlampan i tre färger hemma!

Nu ska jag rusa iväg på möte, ha en bra dag! Här är det mulet igen... Solen bara retades lite.


LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin