fredag 30 juli 2010

Skaldjurens tid...

...är kommen. Flera inbjudningar till höstens kräftskivor har droppat in. Väldigt trevligt! Vi unnade oss en god middag på Svenska Krogen i Borås i går kväll efter en fullspäckad dag i butiken. Förrätten bestod av kräftor naturligtvis. Underbart gott! (Fast ännu godare blir de när vattnet kallnat till hösten).
En del vill gärna ha ädla klara drycker till kräldjuren. För mig räcker det med en kall Chablis. Den på bilden har varunummer 7143 på Systembolaget. Urgod!

Vi har slagit sommarrekord två dagar i rad och det känns i ben och huvud så i kväll tar vi det lugnt. Tack alla underbara kunder som kommer och förgyller våra dagar! Jag har satt halva priset på mängder av varor, så först till kvarn... i morgon lördag 10-13. Nästa vecka 10-18 alla dagar! Välkomna!

onsdag 28 juli 2010

En natt...





...eller två skulle jag lätt kunna tillbringa på Wreta Gestgifveri. Jag har sällan skådat ett ställe som lagt sådan omsorg på stämningsfulla bilder! Gå gärna in på hemsidan HÄR och njut av de vackra rummen, omgifvningarna och inte minst maten... Oj, vad jag blev inspirerad av inredningen här! Love it a lot!
Det kanske är en lagom utflykt på vår semester? Ska genast ringa och fråga om de har något ledigt!
Om du varit där, skriv gärna en rad och berätta!

tisdag 27 juli 2010

Morgonlyx



Dagen har börjat tidigt med en timma hos fotvården. Underbar vardagslyx att ta hand om sina fötter!
Solen strålar oförtrutet vidare och butiken väntar nu på mig när klockan närmar sig tio! Önskar alla fina besökare ännu en skön dag denna sommar! Ta hand om er och kör försiktigt, det sker alldeles för många tragiska olyckor på våra vägar!

Dagens fina bilder kommer även dem från Kvänum.

måndag 26 juli 2010

Ny vecka!



Oj, vad det rusar på i almanackan! Snart är juli över och vi kan se tillbaka på en underbar sommar! Det ser ut att bli ännu en vacker dag; solen glittrar i vått gräs efter gårdagens och nattens regn. Temperaturen sjönk betydligt, men det ska bli varmt igen! Jag är uppe tidigt för att hinna med lite fix före jobbet. Härligt! Min dammsugare strejkar, men min händige papps ska kolla på den idag. Kan ju inte vara utan den någon längre stund...

Jag håller även på med ett roligt projekt; en byggfirma har flyttat in i nya lokaler och vill ha hjälp med en del "mjukvaror". Spännande.

Önskar er en underbar start på veckan! Tack för att ni kikar in! Nu: off to work!

Fina bilder från Kvänum.

fredag 23 juli 2010

Vilka dagar!

Jag är lika oförskämt glad och tacksam varje kväll när vi kommer hem helt utschasade efter en dag fullproppad av gulliga, roliga och (köp)glada kunder! Det är nästan så man får nypa sig i armen... Och allt detta trots sol, värme, regn, hetta och allt vad denna sommar bjuder på! Fantastiskt!
Då är det - som ni kan förstå - LÄTT att jobba och ta semester någon annan gång! I morgon (lördag igen) har vi öppet 10-13! VÄLKOMNA!

Pssst... idag har vi fått in lite nya möbler igen, eftersom vi säljer slut på dem som står i butiken hela tiden... Tar lite pics imorgon, så får ni se!

torsdag 22 juli 2010

Trött...

Nu åker ögonen igen på fröken Svensson... ZZZzzzZZZzzz. Vi åkte in till ett kvällsöppet "Sommartorsdag" i Borås med Nanne och Timotej som dragplåster efter jobbet idag. Jag var mest ute efter en god middag som jag inte lagat själv. Jag blev lika besviken som alltid...
Huvudanledningen var egentligen att jag skulle byta en kjol på Esprit och när jag kom dit hade jag naturligtvis glömt kvar kvittot hemma på köksbordet... Typiskt. Det får därmed bli en tur in till stan igen inom kort!
God natt och sov sött alla goa bloggvänner!

onsdag 21 juli 2010

Ösregn!!!

Nu öser helt plötsligt regnet ner som om himlen öppnat sig! Det var tunga droppar på ryggen när kvällens kött grillades.
I dag fick vi samlat alla "barn" plus kompis så det var fullt runt matbordet. Hungrigt, pratigt och väldigt trevligt. När sista fatet var tomt skulle alla iväg åt olika håll så nu sitter vi här själva igen... Känns som om man vore hundra år.
Filip fick sitt efterlängtade körkort häromdagen (grattis igen vännen) så nu är det bara Wille kvar! Kommer ni ihåg den känslan? Obeskrivlig.

Fika!

Ni glömmer väl inte bort att dricka mycket i värmen?! En god fika är ju också lika med livsnödvändigt... Här ser ni färska bär med mascapone. Mums!

tisdag 20 juli 2010

Curtains and tassels






Ännu en underbar dag, denna fantastiska sommar!!! Undrar hur länge det håller i sig? Hoppas ända till hösten!

Idag visar jag en kavalkad av fina gardiner i olika stilar och modeller. Vi har ju en otrolig bredd på textil i butiken och sömmerskor som gärna hjälper till att sy vilken modell du väljer om du inte vill/hinner eller kan själv! Varmt välkomna till oss så visar vi mer!

måndag 19 juli 2010

Summerlovin´...


Jag har precis sett senaste avsnittet av "Sommar med Ernst" på tv4 play. Det var ju ett HELT fantastiskt kök till liten peng som han svängde ihop lika snabbt som KockTina hann att säga kantarellsmör... Vill du se programmet, så har du det HÄR!

söndag 18 juli 2010

Möbelleverans

Nu har vi precis packat firmabilen full med möbler som jag ska leverera åt en kund ute i Göteborgs skärgård i morgon bitti. Det blir att stiga upp i arla morgonstund så nu väntar bingen och min nya bok! Önskar er en bra start på veckan, semester eller ej...

Soft Sunday

Idag väntar en soft sunday med minimal arbetsinsats från min sida. Har börjat bra med morgontidning, kaffe och surdegsmacka med färsk rökt makrill. Tvättmaskinen är inne på andra vändan (dukade så klart med tygservetter i går). Jag har även hittat en ny favorit i bokhyllan; Johan Theorin. Hans debutroman "Skumtimmen" var en positiv överraskning. Nu liggen "Nattfåk" och väntar, skriker att bli läst. Det är det bästa sättet att varva ner tycker jag. Att läsa.

Njuter av den underbara arbetshörnan på dagens bild. Allt är perfekt; toile-tapeten som matchar svart skiva på vitt bord och stilrätt sammetsklädd stol. Går direkt till inspirationsmappen!

Önskar er den bästa av dagar!

lördag 17 juli 2010

Lördag






Idag på morgon har regnet öst ner. Känns konstigt efter så lång tid av idelt solsken och värme. Butiken är - trots regnet - full av kunder! Vi har öppet mellan 10-13 på lördagarna hela sommaren. Välkomna!


Igår var jag och hela tjejgänget i Varberg och såg The Ark. Jag ska erkänna att jag åkte med för sällskapet, inte musiken. Men vilken show! Fantastisk energi! Jag är oförskämt fräsch i dag och jobbar som sagt. I kväll har vi bjudit hem gäster för grill. Hoppas det håller upp... Önskar er alla en underbar fortsättning på lördagen!

Underbart kök från House Beautiful.




fredag 16 juli 2010

Hemma hos Svenssons





Här kommer utlovade bilder på en nyrenoverad - jättefin hall! Trappan blev inbyggd och målad vit, under blev det en praktisk skrubb för skor, väskor och annat. En liten bänk med förvaring under locket kom plats framför och ett stort skåp byggdes in bredvid hatthyllan. Allt i pärlspont som fanns på väggarna i hallen sen innan. En snygg sisalmatta som täcker gammal klinkers beställdes från golvläggaren.

Lite detaljer - som vanligt - från butiken: gardinen och kuddar av tyg från Svanefors, korgstol Spain från Artwood, spegel från Nordal, tidningskorg från Dixie, klocka från Pb home, kroklist och väggfack från Bruka , galgar och hängande korg på Bloomingville! Allt är byggt och designat av min händige lillebror Mathias och hans underbara fru Annelie!

Som vanligt är bilderna klickbara!

onsdag 14 juli 2010

Sneak preview...



Jag har fotat en fin hall som ni kommer att få se mer av i morgon! So stay tuned!

Jag håller på att riva ut hela min garderob. Jag och "symötet" ska ut på fredag och jag har beslutsångest på klädfronten. Skulle behöva gå ner tio kilo också... Men rosé gör väl alla vackra?

Exteriören....






...är ju inte dum den heller. Detta är huset som hör till köket i förra inlägget. Det kommer från ett projekt i USA som filmats av HGTV. Huset är helt ekologiskt om jag har förstått saken rätt. Väldigt fina detaljer. Vattentunnan som tar vara på regnvattnet, uteköket bakom hängdörrar och den uppmurade skorstenen av natursten är några exempel. Gå gärna in på länken och läs mer! Om jag skulle föreslå detta för Lars så skulle han bara se hur mycket det är att måla... Men fint är det!

TACK alla underbara kunder som är ute och åker i sommarsverige och kommer till oss! Det är SÅ fantastiskt roligt när butiken är full av kunder från alla håll och kanter i Europa!

tisdag 13 juli 2010

Får jag lov att presentera...













...det perfekta köket! 


My god vilka detaljer! Jag tar det rätt av om jag får byta bänkskivan på köksön till kanske en i granit? Jag hade också valt överskåpen upp till tak. Gillar inte att damma...

Väldig trevlig detalj med trappan som kommer ner i köket i stället för, som brukligt, i hallen. Och liggande panel på väggen är ju alltid mumma, eller hur? Och mörkt golv... Nu ska jag gå till jobbet och fortsätta drömma om kök och ta hand om alla våra kunder som är ute och shoppar i värmen!


Njut dagen alla!




måndag 12 juli 2010

Summer Home

Såg ett reportage i Elle för länge sedan med Sarah Jessica Parker. Härligt sommarhus i the Hamptons med traditionell porch, liggande panel och höga fönster. Nu hittade jag helt plötsligt en bild på huset på nätet. Yummie...

Hörni, vilken sommar vi har! GRATTIS till alla som har semester i denna härliga tid!

söndag 11 juli 2010

Heja Oranje!

Jag sitter och tittar på historiens tråkigaste fotbollsmatch och hoppas att Holland tar hem det! Wille ligger och flämtar i soffan med hög feber... Ingen hit i denna värmen. Jag misstänker halsfluss.
Lars har flytt till ett hem där man uppskattar sporten och kalla öl...

Härlig bild och miljö av John Jacob.

Söndag...





I natt har jag sovit som en stock. Underbart att vakna pigg och utvilad! Njuter av Medelhavstamperatur på morgonen med stoooora kaffekoppen (köpte med kaffebönor från Starbucks i New York - godaste kaffet ever!) och god smörgås ute på däcket. Tidningen är läst i lugn och ro. Dagen är helt oplanerad. En tur till kusten kanske?

Fick ett sms i går vid tolvtiden när jag precis hade gått och lagt mig. Sonen ville bli hämtad för nästa tåg gick inte hem förrän 02.40. Klart jag åkte, inte ska de väl behöva sitta och vänta på ett tåg i flera timmar! TUR att jag lät bli vinet...

Ha en underbar dag alla ni goa där ute! Vi ses på stranden!

Härliga bilder från Pottery Barn.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin