söndag 25 januari 2009

Gotland

Nu när man är så trött, så trött på morgonen för att man får för lite ljus kan man drömma sig bort till sommaren. I somras var vi på Gotland. Varken för första eller sista gången. Jag ÄLSKAR Gotland. Det är magiskt. Allt från ljuset, historiens vingslag, muren, gränderna i Visby, rosorna och landskapet till en nyupptäckt pärla; Furillen. 
En karg ö i nordost, före detta militärt område, där en familj har byggt om en gammal fabrik till Sveriges snyggaste hotell. Stället tog andan ur mig. Gå gärna in och kolla mer på http://furillen.nu. Jag har en glasburk med kritvita runda kalkstenar från stranden som ett minne. Allt är vitt och grått, fårskinn och betong. Design på hög nivå... Det finns ett antal fina reportage därifrån, bl a i Lantliv.

Sambo L har gått och blivit spelberoende... Han var och köpte sig ett sällskapsspel (!) så nu vill han inte göra annat. Detta ter sig lite underligt för ungarna som alla befinner sig i mellersta tonåren. De höjer på ögonbrynen och undrar om han är riktigt frisk när har varje gång han ser dem frågar om de ska spela en runda... Är detta ett utslag av 40-års kris? Ja, ganska harmlöst i så fall. L:s absoluta favoritprogram på TV är "På spåret"(kris igen?), så det var ingen överraskning när han kom hem med "När och Fjärran". När han sedan visar sig vara en höjdare på detta spel, så lär vi nog få stå ut med detta ett tag...

Ha en fortsatt skön söndag kväll
/Lena

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin