onsdag 26 maj 2010

Snart...

Nu ska jag hem och packa min väska! Jag ska ta med mig min MacBook för att kunna hålla er uppdaterade... Oj, vad jag längtar till vimlet och pulsen i stan! Äntligen!

VINNARE!!!

Nu har jag dragit en lycklig vinnare i min tävling! Det blev till slut fotograf Annelie Johnsson som vann ett skinn från Shepherd i valfri färg! Grattis Annelie! Maila mig din adress och färg, så kommer skinnet på posten! Hoppas det passar riktigt bra i ditt hem!

Tusen tack alla 154 (!) som ville vara med i min tävling! Håll utkik, det kommer snart en ny!

Nu har jag lite att ta tag i inför avresa i morgon... Ha en bra dag!

tisdag 25 maj 2010

Härlig söndag!





Härliga bilder från i söndags på min goa svägerska och vän Annelie med barnen Carl och Ebba. Jag blev så inspirerad av att fota! Längtar ut igen med kameran! Jag har inte riktigt tagit mig tid att sätta mig in i alla funktioner, och kommer nog inte att göra det heller är jag rädd... Roligt är det i alla fall!
Nu ska jag hem och dra en lycklig vinnare i tävlingen, laga middag och börja packa lite. Det har kört ihop sig för jag kom på att jag inte har något giltigt pass... Typiskt mig. Men allt ordnar sig väl, var det någon som sa? Magsår på köpet...

Permanent?




Idag drar jag till frissan och jag tror faktiskt att det lutar åt en permanent. Vad tror ni om det? Jag skulle färga och slinga egentligen, men det kan jag göra om några veckor i stället... Hoppas på resultat som dagens bild på Meg Ryan. Superfräscht...

I går eftermiddag hamnade vi ganska otippat hos Svanefors för att köpa höst. Det tog som vanligt många timmar (jag lovar - superfina grejer) och vi var inte hemma förrän vid tolvtiden. Därför har jag inte dragit en vinnare i tävlingen ännu. Besked om vinnare lovas i kväll i stället!

By the way; biljetter bokade... På torsdag drar vi till NY!!! Sex and the city... Can´t wait...




måndag 24 maj 2010

Cutlery in stock!





Godmorgon alla! Jag glömde nämna igår att vi ÄNTLIGEN fått in de vackra vita besticken igen som så många väntat på! Nu finns de i butiken och kostar 39:-/styck, precis som innan! Välkomna!

I kväll drar jag en vinnare av det fina fårskinnet från Shepherd! Spännande!

Idag skickar jag även tusen kramar till min älskade pappa som fyller år! Grattis pappsen!

söndag 23 maj 2010

Nytt från Artwood













Vi har äntligen fått in och dukat upp med den nya Vintage-serien från Artwood!

 Innehåller duk, stolsfodral, kuddar och servetter. 
Väldigt snyggt! Mer detaljer hittar du här.


Tjohooo!!!





Öresjön runt














Efter en underbar förmiddag när vi jagat täten på cykelloppet runt hela sjön och hejat på så gott det gick sitter jag nu och försöker få ordning bland alla foton. Brorsan (nr 35) "vann" den korta sträckan på 6 mil!!! Jag ska också betala räkningar, vilket inte är det roligaste. Bra att ha ordning på det ifall det blir en snabb sorti till USA i början på veckan...



Jag återkommer strax med fler bilder. Jag har fotat nytt i butiken!






Längtar...

Idag längtar jag mer än någonsin efter ett nytt hem. Jag vill bygga drömhus men Lars har fått för sig att vi ska bo i en gammal fin lägenhet i Borås... Hur lätt är det att hitta på en skala?

Idag packas korgen för frukost i det fria. Brorsan cyklar Öresjön runt (ca nio mil...)och jag åker med svägerska och barn för att heja på. Igår sprang hon Göteborgsvarvet för första gången och gjorde det med bravur! Annelie, du är bäst!

Ha en underbar söndag, alla goa!

fredag 21 maj 2010

Kvällens behållning...

...än så länge är Sara Löfgren. Stor bredd. Stor röst. Cool tjej. Kan de bästa låtarna.

När vi kom hem satte Lars på grillen, öppnade en öl och satte sig och tittade ut över trädgården. Jag handlade på vägen hem, marinerade köttet, gjorde spett, rullade bacon runt halloumin, gjorde en sallad, korkade upp en flaska vin, slängde in en maskin tvätt, dukade bordet och fixade disken.
Tre gånger när vi åt ville han höra hur bra köttet var grillat... (Det var superbra, som vanligt. Han använder äggklockan.)

Detta arkiveras under manligt-kvinnligt.

Carrie, here I come!

Ja, det blev en jordskredsseger för city i gårdagens lilla omröstning. Så då blir det New York en vecka för fröken Svensson med sambo. Ska bli underbart att äntligen komma tillbaka, det har dröjt alldeles för länge... Jag var Au Pair i New York för sisådär hundra år sedan så stan är inte främmande för mig utan väldigt, väldigt kär... Jag bodde ute på Long Island med ca en halvtimma i bilen in till city men hade en kompis som bodde granne med World Trade Center så på helgerna nötte vi stans trottoarer. Den 11 september 2001 var jag hemma med sjukt barn och satt en hel förmiddag framför tv:n och grät när min älskade stad stod i lågor och skylinen ändrades för evigt...
Vi ska så klart hyra en bil och åka ut och se "mitt" hus igen och även andra fina hus ute på ön, kanske kan vi åka ända ut till the Hamptons. Kan bli en trevlig utflykt, eller hur? Å vad jag längtar!!!

torsdag 20 maj 2010

New York?






Jag sitter och letar efter flygbiljetter till New York. Jag fick ju en liten vink förra veckan om att vi kanske skulle ta en veckas semester. Då har jag kommit på att jag gärna vill se Sex and the city 2 in the city, så att säga. Vad tror ni om den idén? Hade ni hellre åkt och lagt er vid en pool någonstans? Ska vi ta en liten omröstning på bloggen idag? City eller pool? Lämna gärna en kommentar!



Ni har väl inte missat tävlingen om ett lyxigt fårskinn från Shepherd? Klicka HÄR så kommer du direkt dit eller skrolla ner en bit...





onsdag 19 maj 2010

Värme!!!



Just nu visar temperaturen på 22° i skuggan och det är inte utan att man inte riktigt är van vid detta... Men jag klagar inte!
Svalkar mig med sval poolinspiration där min favorit är den där man kan rulla av stolen i köket rätt i plurret. Det kanske kräver lite förstärkning av grunden till huset men allt går att lösa, eller hur?

Ikväll blir det symöte med tjejerna! Det var åtskilliga veckor sedan sist, för det har varit en del ombokningar. Ska alltså bli väldigt trevligt!

Inga bekymmer...

Jag sitter med kaffet och drömmer om ordning. Inte vilken ordning som helst. Vardagsordning, allmänordning... Tänk om ens kylskåp kunde så ut så här? Jag får nog ringa RUT. Eller sluta dricka kaffe och sätta igång och feja. Eller vara nöjd med att jag har ett kylskåp...

Om ni vill häpna, gråta, skratta och förundras över hur livet ser ut så gå in på följande länk:

http://www.youtube.com/watch?v=Gc4HGQHgeFE&feature=player_embedded

Med det önskar jag alla en underbar onsdag i vårsolen!

tisdag 18 maj 2010

Hipphipp...

Idag skickar jag tusen grattiskramar och ett fång solrosor till min underbara svägerska och vän Annelie som fyller år! Vi ses i kväll, gumman!
På lördag springer hon Göteborgsvarvet. Ska fråga chefen om jag får ledigt för att följa med och supporta...

måndag 17 maj 2010

Bekant bild...













Häromdagen när jag visade en bild på ett vitt kök med cementskiva tyckte jag att bilden var bekant och nu kom jag på var jag sett den! I ett nummer av Sköna Hem från november -08. Jag träffade den mysiga Jenny som skrivit reportaget på den första inredningskursen jag var på och hon berättade att hon bott granne med familjen vars hem är fotat. Vid detta tillfälle bodde de i Holland men Jenny och hennes familj hade precis flyttat tillbaka till Sverige och köpt hus. Om du läser detta Jenny, får du gärna höra av dig! Skulle vara kul att höra hur det går med renoveringen!


Reportaget heter "44 nyanser av vitt" och om du vill läsa mer hittar du det HÄR! Bevisligen funkar vitt även till en småbarnsfamilj! Det finns ju blekmedel...




Syttende mai

I dag säger jag grattis till alla underbara norrmän - och bloggisar som firar 17 maj! Hoppas solen skiner över er! Vilken härlig tradition det ligger bakom barntågen som marscherar genom varje by idag fylld med musikkåren samt gammal som ung, de flesta klädda i folkdräkt! Barnen tränar på sånger och marschordning sen tidig ålder så det sitter i ryggraden. Aino som jobbar hos oss har barn och barnbarn i Norge och de är så fina i sina folkdräkter!
I dag är även mamma och pappa i Norge denna dag och firar på sin resa söderöver efter att ha åkt Hurtigruten senaste veckan och landstigit i Kirkenes för några dagar sedan.

Min resa är ännu inte beställd. Idag... Jag återkommer... Ha de´!

söndag 16 maj 2010

Hemma hos Meg Ryan














Jag hittade ett hemma-hos reportage i ELLE Decor hos en av mina favoriter Meg Ryan i hennes sommarhus ute i Martha´ s Vineyard. Trevligt som bara den. Lite mixad inredning med lugn färgskala. Ljust och fint med havet som fond. Meg är ju absolut en av de bästa i genren romantiska komedier (jag har allihop i samlingen) med början i den briljanta När Harry mötte Sally (-89) och sen rullade det bara på... Ni kommer väl ihåg Sleepless in Seattle (-93), You´ve got mail (-98) och Kate and Leopold (-01). Inte att förglömma hade hon ju även en roll i Top Gun redan -86 och en massa andra däremellan... Hon har en skön stil som stått sig genom åren tycker jag.



Om du inte anmält dig i min tävling om ett stort lyxigt fårskinn är det inte försent! Dragning nästa måndag! Skrolla ner så hittar du den!





fredag 14 maj 2010

Resa och film...

Godmorgon kära bloggisar! Här på Aratorp är humöret på topp! Min käre sambo har gett mig en hint om en resa och säger han det så är jag inte sen att packa... Om jag också får välja så vet jag precis...
Jag lovar att återkomma i saken när jag bokat flygbiljetter! Tjoho!

Idag har vi öppet som vanligt 10-18 och det känns inte riktigt som en fredagsmorgon brukar, eftersom vi var lediga i går... Filmen (Robin Hood) var för övrigt storslagen action med högt ljud, bra musik, fantastisk scenografi och en handling vi inte väntat oss! Rekommenderas verkligen. Russell Crowe har sitt vanliga stenansikte på och gör en bra, något hemlig Robin. Men han är - och kommer alltid att vara - Gladiator.


torsdag 13 maj 2010

Det är Robin Hood jag vill ha!

Då har det då varit sverigepremiär för den nya Robin Hood-filmen. Någon som sett den redan? Jag är sugen... Gillar stora äventyr. Tycker kanske att Russell Crowe är i äldsta laget (dock en mycket fräsch 46-åring) för Robin, men jag ska inte döma i förväg. Något jag är ganska bra på annars... Och förresten, Robin Hood åldras väl som oss andra. Eller?


Senare: har precis köpt biljetter till i kväll. Det var längesedan vi var på bio... Hoppas den är bra.

onsdag 12 maj 2010

Facebook och gökotta

Sen i söndags finns även Fritsla Tyglager och Lena på Facebook. Gå gärna in HÄR och gilla! Känns som om det är en trend just nu... Jag är ny på Facebook än så länge, men kul är det! Jag har lagt upp många bilder från butiken.

Ha en riktigt trevlig helg, jag vet att många har långledigt! Hoppas det inte regnar lika mycket på er som det gör på mig... Det blir nog ingen gökotta i detta vädret...



Bänkskivor






Jag lånade helt fräckt en bild från Anettes Hus idag som kommer från den nya siten IKEA LIVE. Där IKEA family nätverkar med hus och hem live, så att säga. Kolla gärna in den HÄR!


Jag har även ett annat syfte med bilden; min lillebror Pär håller på att planera/bygga nytt kök tillsammans med sin Karin. Vad tror ni om bänkskivor i cement? Snyggt, tycker jag! Är det någon där ute som har erfarenhet av detta? Gjuter man dom själv? Mörknar de med tiden?


Idag är det fredag för många men vi har öppet som vanligt på fredag 10-18 och lördag 10-15!




tisdag 11 maj 2010

Shepherd

Ni har väl inte missat min tävling för ett tag sedan? (Skrolla ner en bit, så hittar du!) Ett lyxigt fårskinn i valfri färg från SHEPHERD står på spel! Jag drar en vinnare den 24 maj. Lycka till!

Vi har flera modeller av tofflor och skor i butiken, välkommen in att prova! Perfekt present också!

Fotovägg...

Jag tycker att det är mysigt att samla sina foton på ett ställe i hemmet -det kan lätt bli rörigt annars. Detta är ett praktexemplar! Smart att hänga dem i trappan för att lämna plats för annan konst i vardagsrummet. Och vilken otroligt vacker trappa! Det kliar i fingrarna, jag vill ha... och boaseringen...
Det är även riktigt snyggt (och enhetligt för ögat) med mörka ramar som tar upp färgen på trappräcket. Me like a lot.

Idag är jag uppe med tuppen, har en fullspäckad dag framför mig. Lyssnar på Rivstart (104,8) och blir på gott humör av den underbara göteborgskan och solen på blå himmel! Jippie!

Du har väl inte missat tävlingen om ett underbart fårskinn från SHEPHERD längre ner i bloggen?!

måndag 10 maj 2010

Nej tack!











Jag har - som många andra - fastnat för de nya bilderna från Tine K:s hem i senaste Sköna Hem

Jag är däremot inte lika förtjust som de flesta verkar vara... Jag tycker att hon har gjorde ett misstag när hon lackade golven vita. Möblerna ser ut att sväva som utropstecken i rummen... Ängsligt och kallt. 

Nej, tacka vet jag de underbara bilderna med mörkt golv som fortfarande ligger på hemsidan! Kolla gärna HÄR! Det ska vara liv och tyngd i ett hem enligt mig - och gärna lite kontraster.


Vad tycker ni?






LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin