tisdag 29 oktober 2013

BRUKA DESIGN









Godmorgon!

Vi red ur stormen utan problem! I alla fall jag. Sov som en stock i natt…


Förutom allt annat fint i butiken har vi ju som ni säkert redan vet, ett stort sortiment av Brukas fina produkter! Soffor, porslin, textil, rotting och plåt… De är bra på allt! 


Så. Välkomna in och kika! 

…och vill ni ha något skickat är det bara att ringa 0320-72341 så fixar vi det med! 



(aratorp24 på instagram för daglig uppdatering)





söndag 27 oktober 2013

EX-J ROMA









Dagens butikstips avdelning Italy!


Vi hittade den perfekta butiken i Rom! Snygga kläder, schyst musik, bra priser och trevlig personal. Låter ju som mitt eget koncept men jag har ju bytt kläderna mot inredning… ;)


EX-J vid Pantheon hade snyggaste jeansen (ser ut lite som Please, eller hur?) så det fick följa med två par hem till sonen och de satt som en smäck! Hittade även coola mjukisbrallor med häng, scarfs och en liten hemlis som blir födelsedagspresent på fredag. Kul med ett märke som inte finns här hemma! Ångrar att jag inte köpte den där skinnjackan med huva till honom också…



För övrigt? Idag kör vi slappardag… 


…följ gärna på Instagram! aratorp24



lördag 26 oktober 2013

Rom - Pantheon


Fullmåne. Även i Rom.


Fontänen i mitten av Piazza della Rotunda där vi bodde. Jag älskade Paris på natten. Likadant med Rom; magisk belysning, mindre folk och behaglig temperatur. 


Pizza och pasta. I Rom skyr vi inga kolhydrater... Ju fler desto bättre, liksom.


Detta vackra gör en knäsvag. Färgerna, historien, åldern och konstruktionen. Alltihop. Jag är sjukt såld på det. Börjar nästan gråta när jag ser ringmuren runt Visby. Djup respekt för det som står kvar. Efter allt.


Torget. Från vårt fönster. Who could ask for more?


Pantheon byggdes som en helgedom för ALLA antikens gudar.


Roms häftigaste byggnad. Om du frågar mig. 43 meter hög och står stadigt sedan år 126. (Ja. 126. Greppa det om du kan...) Vansinnigt vackert.


Kupolen är dryga metern bredare än den i Peterskyrkan. Detta gjorde Michelangelo med flit för att reta Påven (pga den lilla bagatellen med de andra gudarna) och det lilla hysset upptäcktes inte förrän flera år efter hans död... Lång näsa?



Kanske blir det ett inlägg till om Rom. Eller två...




tisdag 22 oktober 2013

Gigantmatare!!!







Hörni.


Farsdag, julklapp eller födelsedagspresent till far är officiellt fixad med Wildlife Gardens nya prisade Gigantmatare!

En - precis som det låter - gigantisk fågelmatare i pulverlackat stål med plats för 6 liter fågelfrö och en specialdesignad bygel för de små fåglarna som behöver extra mat i vinter!

Du hittar den och även en mindre (för äpplen, talgbollar och nötter) variant hos oss! 


Välkomna!






lördag 19 oktober 2013

Varsågod!






Veckans bästa lördagspepp!!!


Trevlig helg mina vänner! Jag drar alldeles strax iväg på tjejfest... 



...aratorp24 på Instagram!




fredag 18 oktober 2013

BETONG


Mumsig mix av betong, svart och trä.


Vi har tvålar från både L:A Bruket och Savon de Marseille med den rätta apoteksstilen!



Vi har frotté i både linne och bomull!


Gammal mjölkpall, calligrafipensel (även den gammal), urna och fårskinn finns i butiken!



Hörni, nu laddar vi för en härlig lördag på jobbet och på söndag drar vi till Rom (som i Italien) några dagar! Jag har haft så mycket omkring mig att jag inte riktigt har hunnit tänka på att vi ska åka dit... Men på söndag får jag smaka Italiens glass, pasta, pizza och kaffe för första gången och jag längtar massor! Är det någon som har något hett Rom-tips så dela gärna!!!


Nu. Bed time.





torsdag 17 oktober 2013

GRAND DESIGN











Hej gråaste torsdagen på länge!


Nu har vi höstens alla nyheter från GRAND DESIGN i butiken!!!


Snygga detaljer till bädd och bad i den klassiska New Englandstilen som andas lyx och självklarhet och som passar så fantastiskt bra som present och julklapp!


Pssst... visste du att vi alltid ligger 15% under rek. priser på hela sortimentet från GRAND? Nu vet du...


Välkommen till oss!


...och på Instagram heter vi Aratorp24...











onsdag 16 oktober 2013

Peeeerrrfekt...





Godkväll vänner!


Jag måste bara visa er en av mina favoritbilder (finns en liten risk att den varit med på bloggen förut) från Sköna Hem där allt i princip är perfekt... Kakelugn, vita Howard, runt svart bord som plockar upp formen från kakelugnen, klassiska stolar som bryter av fint i stil, den koloniala mattan och naturmaterialet i hampamattan. Gröna växter och silverljusstake som grädde på moset... Yes. Jag tar det rakt av! Mattorna - och stilen - hittar ni hos oss! 


Nu snurrar det i skallen efter en hektisk dag så... hörs i morgon!



...och en hundvalp verkar dröja till april... jag vill nuuuu!!!





måndag 14 oktober 2013

En söndag på Marstrand














Trots mulen himmel styrde vi kosan mot havet och Bohuslän denna söndag i mitten av oktober, just för den lilla detaljen att jag tycker att bara åsynen av havet ger mig energi. Jag behövde lite frisk luft och vad är trevligare än att strosa runt Marstrand tänkte vi? Inte mycket...


Jag har ju som många andra läst Ann Rosmans böcker om kriminalinsp. Karin Adler och kände att den detaljen gav vår promenad en djupare mening. Jag kunde se myllret på kajen under tiden som frihamn, känna kylan genom fästningen tjocka stenväggar när stackars Metta satt inspärrad och se huvudlösa mordoffer bakom de pittoreska vita staketen. Jag gillar verkligen platser med ett historiskt djup... Och denna höst... Magisk.







När man inte tror att dagen blir så mycket bättre sprang vi på den här lille prinsen, inte bara en gång utan två. Det måste ju betyda något, eller hur? Jag vet inte vad det tagit åt mig men plötsligt vill jag hjärtans gärna köpa mig en Mops... Han ska heta Ralph. Som i Lauren. Och jag ska skämma bort honom gränslöst. Han ska få följa med mig till jobbet och charma alla mina kunder och stå i centrum mest hela tiden, precis som jag har hört att Mopsen vill. Matten till denne snygging sa att större Diva får man leta efter - passar onekligen bra med mig redan där... Jag har i princip redan inhandlat ett rutigt koppel från Burberry och lyxiga fårskinn till hundsängen. Och om någon vill gräva i det freudianska med denna plötsliga längtan så varsågod. Bekräftelsebehov? Någon? 



Nu ska jag gå igenom restordrar innan ögonen säger annat...





...och vill ni hänga med på Instagram heter jag Aratorp24! Vi ses!








söndag 13 oktober 2013

Family day











Min älskade brokiga familj.


Hej alla!

På den absolut vackraste höstdag du någonsin kan tänka dig - hur är det möjligt med detta väder och  nu är vi ändå i mitten av oktober... - hade vi bestämt att ha en riktig familjedag. Killarna cyklade ett par timmar i skogen och vi tjejer gick en promenad in till sjön. Där fick vi godaste fikat, hade en klurig gissningslek och njöt av sol, spegelblankt vatten, motljus och samvaro. Pappa körde mamma på fyrhjulingen och på det sättet kunde vi alla vara med! 

...sedan blev det bastu, gulasch och rättad lek - GRATTIS TILL VINSTEN ALFRED!


TUSEN TACK Mathias, Annelie, Carl och Ebba för allt mysigt ni hittat på, förberett och fixat!


...och nu laddas det för älgjakt här hemma... 





LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin