tisdag 31 juli 2012

Nytt från Bloomingville!



Bloomingvilles nya höstkatalog andas bohem-hippie-chick. Det nya svarta.



Kan inte se mig mätt på den där mixen av trä, grått och svart. Så vackert.



Och trappor... Alltid vackra. Alltid praktiska. Glöm inte trappan när du inreder!



Men hur coooolt var det inte att hänga upp sina fina korgar på väggen!? Häpp bara, liksom...



Och den där stolen. Vi har föregångaren i butiken. Ursnygg. Cool. Klassisk. Vad mer kan man begära av en möbel?


Godmorgon alla fina! 
Jag har suttit och gottat mig över Bloominvilles nya höstkatalog och jag slås av hur jag längtar dit. Till hösten. Ingen solstress, inget sommarregn som andas besvikelse, fasta rutiner och ljuvliga kläder i murriga färger. Ja, jag är helt klart en hösttjej...

Det börjar dra ihop sig till mässor och inköpsresor - jag bläddrar, räknar valutor och priser och planerar butiken inför nästa säsong. Alltid lika roligt, men roligast inför hösten...

Sonen kom hem i ottan efter fem-sex dagar på musikfestival i Belgien ihop med sisådär 200 000 andra galningar... Hjärtat vällde över när jag såg honom och det är så skönt att han är hemma igen! Man är väl inte mer än mamma - för evigt?

Nu. Jobb.



lördag 28 juli 2012

Ljuvliga dukar




Vi har fått in världens finaste dukar i storlek 150x220 cm. 
Priset? Håll i er... 395.-

Ja, jag vet. Blått är min grej.

Nu - hemgång. Snart - mat.



fredag 27 juli 2012

Rea och kvällens





Jösses vad mycket fint vi har satt på HALVA PRISET må ni tro! Mina röda "halvapriset-lappar" är helt slut...

Ikväll blir det mat och umgänge med fina vänner plus - grädde på moset - livemusik och öltält mitt i centrum!!! Sommar är inte så dumt ändå...




torsdag 26 juli 2012

Trevlig middag på tu man hand



Fina lyktor hittar ni hos oss - dessa från PB Home! Foto Hanna Rössner.


På sommartorsdagarna brukar vi ta oss en god bit mat på stan. I kväll blev det sommarens bästa - på Restaurang Villastaden - deras första kväll efter att ha haft sommarstängt några veckor! Vad sägs om stekt strömming med potatismos, brynt smör och rårörda lingon eller ugnsbakad torskrygg med räkor, färskpotatis och skirat smör? Just det. Mums.


Tänk. Imorgon är det fredag. Igen...


Och hörrni. 2673 kompisar på fejjan är ju helt galet... Häng med du också! HÄR hittar du oss!





onsdag 25 juli 2012

REA GREEN GATE REA




HALVA PRISET!!!

NU KÖR VI 50% RABATT PÅ ALL MELAMIN (hårdplast) OCH ALLA SOMMARPRODUKTER FRÅN GREEN GATE!!!

VÄLKOMNA!




söndag 22 juli 2012

Mr Howard




Plötsligt känner jag att min övertygelse om att ett par stycken vita Howardfåtöljer skulle göra mitt liv något enklare, lyckligare och mitt hem snyggare börjar vackla mot randiga i stället...
Man är väl inte sämre än att man kan ändra sig. Eller?

- än är inte sista meningen sagd i ämnet är jag rädd...




Mitt i sommaren


FOTO: PATRIK HAGBORG genom sköna hem country life


Jag har under dagen kikat lite och följt sändningarna från Norge och Utøya. Försöker greppa men kan nog inte. Den tunga sorgen, all trauma, den ofattbara meningslösa tragedin och alla kära som aldrig kommer igen. Nej det går inte...




fredag 20 juli 2012

Strandhus i svart och vitt



Smart att bryta den låååånga gången med tvärränder. Lite rotting i brickan gör att man får in naturen också som är viktigt i allt svart och vitt. Ett stort plus även för lösningen av lamporna i taket!



Det runda fönstret bryter fint mot allt randigt. Allt för balasen, eller hur?



En tallrikshylla kan man använda till mycket!!! Dagens tips!



Snyggt med genomgående belysning och återkommande möbler!!!



Den där inbyggda sovplatsen som får fungera som soffa under dagen är ju bara sååå fin! Bolsterränder på täckena sitter som en smäck och mjukar upp den annars så strama textilen. Husets 70 kvm fördelade på två plan upplevs mycket större på grund av den ljusa färgsättningen och valet av luftiga möbler!



Jag hittade ett reportage från Pernilles fina sommarhem i danska Femina som känns krispigt och fräscht. Eftersom jag tänker plocka in Tine K i sortimentet till hösten går jag och funderar på om vi ska måla en del av butiksgolvet vitt... Jag är inte så säker på att jag kan sälja in idén till chefen, dock...

Här går ögonen i kors och jag har nog verkat aningen onykter idag... Nej, inga snapsar till lunch - däremot flera nätter utan sömn. Lars hostar och hostar och trots att jag lagt honom i ett annat rum kan jag inte sova... Men det är trots allt mest synd om honom. Eller? 


Trevlig fredag mina vänner!!!





torsdag 19 juli 2012

Nytt bord!!!





Idag har vi fått in ett nytt bord i butiken! En gedigen pjäs på något hundra kilo i frans lantstil med två lådor i sargen. Iläggsskivor finns att köpa till om man behöver! 

Storlek? 190x95 cm 
Pris? 6000.-

Vad säger ni? Kärlek? Oh yes...


Psssst... Stolen med kryss i ryggen är också ny. 1295.-

Hur jag har det annars? Ja, med tre-fyra gånger så mycket kunder och hälften så mycket personal så fattar ni va? Hoppas inte paniken lyser i ögonen och att svetten blänker i pannan... Tur man älskar sitt jobb och sina fina kunder!!! Tjohooo nu måste jag rusa!




måndag 16 juli 2012

Hungrig...




Dagens sanning av den store Paulo Coelho!

Nu måste jag skynda mig hem och fixa middag!!! Idag har jag inte hunnit äta på hela dagen - bästa bantningen att jobba hela semestern utan lunch, kanske...



söndag 15 juli 2012

Lene Bjerre





De där stolarna i gedigen shakerstil med den finaste lilla silvriga skylt framtill som vittnar om kvalité är ju bara så fina att man skulle vilja ta med allihop hem! Och det är ju precis det som är meningen. Att ni ska bli lika kära som jag och vilja ta med dem hem, alltså. Just nu har vi har stolen i svart och vitt, pallen i vitt och karmstolen också i vitt på lager. Om det är något annat som önskas tar vi hem det till dig snabbt som ögat!



Nu laddar vi för en ny vecka. Ja?





onsdag 11 juli 2012

Shopping på g!!!






Vi blev helt plötsligt med en resa till Nice i slutet av augusti!!! En hel vecka med trevliga vänner, en lägenhet, en hyrbil, en underbar kustremsa och en stad som gjord för shopping - kan nog inte bli bättre hur mycket jag än grunnar på det!

Jag har sneglat lite på sommarbagsen från Luis Vuitton och de ska granskas närmare i Nice, det kan jag lova! Är det någon som sett dem in real life? 

Nu. Barnaby.



Några extra kvadrat...




Ja, ni vet det där utrymmet under trappan som är så svårt att göra något vettigt av? Jag hittade en finfin inspirationsbild med kontoret inbyggt just där - perfekt sätt att utnyttja kvadratmetrarna på tycker jag! Att bygga in trappan är ett måste dock, om man nu inte vill ha allt skräp och damm på skrivbordet, vill säga...


Nu ska det bli spännande att se vad denna onsdag har att bjuda på!
 Tjingeling på er!




tisdag 10 juli 2012

Nytt bord!!!



Bild från mässan!


Jag har fått in ett nytt bord i butiken som är riktigt mumma! Grovt och rustikt gillar vi, eller hur?

Storlek 100x200 cm och så gott som gratis; 7500.- inklusive två stycken iläggsskivor á 40 cm!!!

Sketasnyggt som vi säger i mina trakter!


Och hörrni - när vi når 3000 gillare på facebook så lottar jag ut en presentkort på 1000.-!!!
Gilla oss HÄR!




Regn igen...




VEM är det som dansar regndans helt maniskt och uppenbarligen vägrar ge upp??? Ja, semester är ju semester med eller utan sol... 

Här laddar vi för ännu en fullspäckad dag på jobbet - jag genom att göra tonfiskröra (har blivit totalt beroende av detta delikata på sistonde) och Lars genom att köra ännu en tur till sopstationen. Mycket skräp och wellpapp blir det...

Trevlig tisdag kära vänner!




måndag 9 juli 2012

Fint skåp och REA!



Härligt skåp (130x205cm 12500.-) fyllt med kuddar, rotting och textil från Artwood och porslin från Bruka! 
Kistan i rotting kostar 1790.- och skinntrunken har jag på rea. 4000.- (förr inkl benstativ 7600.-) alltså fin även som bord!


Jag har satt HALVA PRISETgalet mycket prylar och möbler, så välkomna hit att fynda på semestern!!!

För att få löpande info och bilder: gilla oss på facebook - HÄR!



söndag 8 juli 2012

Story hotel





Jag har bokat hotell för vår vistelse i Stockholm under Formexmässan och det blev Story igen - jag bara älskar det där hotellet!

Nu måste vi komma på en bra destination för första delen av veckan. Visby är ju aldrig fel... Eller har ni något annat trevligt förslag kanske? 

Jag har varit ute och luftat min träningscykel idag. Det blev nog tre-fyra mil med några stopp och det känns i benen och skinnet - solen kom faktiskt fram idag - tro det eller ej!




fredag 6 juli 2012

Freeeedag!!!



Trevlig helg alla fina som kikar in hit till bloggen! Här regnar det igen...


Jag håller på att uppdatera både hemsidan och bloggen med nya typsnitt, bilder och text! Välbehövligt och väldigt väldigt roligt!
 Håll utkik efter det nya!!!



onsdag 4 juli 2012

REA PÅ LINUM!!!






Här kör vi ännu en spontan REA!!! 

Vi har 30% rabatt på ALLA sittdynor från LINUM - både randiga och enfärgade! Vi kör även 30% rabatt på all hemtextil i bomull från LINUM - kuddfodral, kökshanddukar, grytlappar, servetter och förkläden!


Tjohooo!!!


Gäller under juli månad och så långt lagret räcker - först till kvarn...



4:th of july




Jag har gått upp med tuppen idag för att röra ihop en god cole slaw, marinera kyckling och diverse piff inför kvällen BBQ! Kanske skulle man ge sig på en paj/tårta i stjärnbanérets tecken också, eller är det kanske lite over the top? Snygga är de i alla fall... Jag vet att Leila har en fin - för recept, kolla här!



Klicka gärna in och gilla oss på FACEBOOK! När vi når 3000 gillare lottar jag ut ett presentkort på 1000.-!!!




tisdag 3 juli 2012

New look...



Här laddar vi för en "grand barbeque" i morgon - 4th of july is coming up!


Jag har fixat och donat lite på bloggen, vad tycks?! Med viss hjälp ska tilläggas... Thanks Dave! I morgon ska vi ta tag i hemsidan. Bilder ska in, text redigeras och typsnitt ändras. Roligt, roligt!




Ett skåp att älska!



Jag har precis kört in ett nytt ljuvligt skåp i butiken - ett klädskåp i industristil med tre spegeldörrar och stång för galgar inuti! Jag är kär. Står och stirrar fånigt...

Storlek? 90x180x50 cm. Pris? 7990.-


Min nageltjej ringde och gav mig en återbudstid på fredag! Tjoho vad det ska bli skönt med fina naglar igen! Nu ska jag köra franskt - det är ju ändå sommar!



söndag 1 juli 2012

Köksinspiration











Fint kök med detaljer värda att spara - skåp upp till tak, ett fristående skåp i bruten färg och hönsnät i speglarna och fin sockel på ön till exempel... Fån House Bautiful.


Jag laddar inför en fulltecknad vecka - genom att kedjeläsa böcker - som startar med fönsterputsare som kommer hem till mig i morgon bitti och gör mina fönster se-bara igen! Jösses vilket tacksamt jobb de har framför sig må ni tro!!!

Och hörrni. Jag ser en stor SOL på väderkartan! Heja, heja!






LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin