onsdag 29 februari 2012

Vårigt kök!





Detta köket har jag kanske visat här på bloggen innan... En riktig favvis från Sköna hem! Jag älskar den skira ballerinalampan, fönsterbänken med ljuva kuddar, myrten i fönstret och kontrasten till de lite grövre stolarna i rotting! Mums!


Här har vi tampats med ett flera timmar långt strömavbrott idag, vilket inte är lätt med kassaapparater och kortmaskiner som helst ska funka när kunderna vill betala... Kontanter hör ju tyvärr inte till vanligheterna numera.

Nu blir det en eftermiddagslatte! Njut solen mina vänner!


Psssst... du är väl med och gillar på facebook? Om inte, så hittar du oss HÄR! Nya bilder och info. från butiken kommer regelbundet!



tisdag 28 februari 2012

Möbelleverans



Bilden har inget med texten att göra - men fin ändå...


I lördags hade jag ett trevligt par som var inne och handlade en massa fina saker. En del av möblerna de ville ha hade jag inte på lager. Det fina med det är att jag kan leverera och då också få en skymt av vart möblerna hamnar... En helrenoverad sekelskiftesvåning i Linnéstaden, till exempel... My god, vad fräscht! Vita, kalkade väggar, mörkbetsade trägolv, platsbyggt kök och framknackad tegelvägg. Mums!

Det blev en trevlig lunch i Haga före hemfärd - tack för sällskap och lunch mamma! - och sedan hem till inbokat besök klockan tre. Ni ser ju att min dag gått i ett... Besöket ska jag berätta mer om i morgon! Nu blir det bingen!
Sov sött!


söndag 26 februari 2012

Våren...


Härlig bild från Dixie.

...har gäckat oss idag! Förrädiskt vackert med strålande sol och klarblå himmel men totalt svinkallt... Vi åkte för att tvätta bilen och vi var inte de enda med den tanken för kön ringlade sig lååååångt ut på gatan... Vi vände och åkte runt och kikade på nybygda hus i stället. Sätter onekligen en del tankar i rullning. Igen.


Nu laddar vi för en fullspäckad vecka med stylinguppdrag, möbelleveranser och eventuell ommålning i butiken. Det sista har jag inte nämnt för Lars än - ska sälja in den idén i morgon...


En söndagsfavvis:




O´clock






Nu har den tuffa klockan o´clock från italienska Fullspot kommit till butiken! Armband i silikon i tre storlekar och en herrans massa färger både på det och urverket gör att du kan mixa och matcha för varje outfit! Priset är 129 för armbandet och 229 för urverket - som man byter enkelt - vilket gör att man kan unna sig ett gäng olika, eller hur!!??

Detta är ju även en klocka för allergiker, eftersom inga metallytor exponeras för huden! Urverket är i stål, vattentätt och har två års garanti - design och tillverkning sker i Italien och klockan levereras i en läcker plåtask! Perfekt present med andra ord!

Kom å köp! ;)



lördag 25 februari 2012

Att vilja vinna fyra stolar...





Ja, det var inte dåligt... Fina Anna Truelsen lottar ut fyra "shell-stolar" i samarbete med Furniturebox och tävlingen hittar ni HÄR!

Jag håller tummar och tår!

Vill ni tävla? Jaja, bara ni inte vinner så...


Att skiljas...



Vissa saker är svårare än andra att skiljas från.

Men nu är det borta och jag får försöka hitta ett annat bord att kära ner mig i...


Själv är jag gräsänkling i kväll när mannen ska ut med grabbarna och fira en ovetande 45-åring. Ja, han vet väl om att han är 45, men inte vad som står på menyn för kvällen! Vad hittar man på då när katten är borta? Hmm...



fredag 24 februari 2012

NEWSNEWSNEWSNEWS




















Tja, detta är vad vi har pysslat med i dag...


Bärt, ställt, hängt, skruvat, dukat, vikt, tagit ett steg tillbaka, hängt om, hämtat annat och gnuggat händerna... En helt vanlig och rolig dag på jobbet alltså!



Lampor, skänk och stolar från Lene Bjerre, textil från Linum, glas, bestick och porslin från Bruka och mattor från Artwood. Nu ska jag ta mina fötter (som gått i nya skor hela dan - ajajaj) och åka hem. Det får nog bli hämtmat idag är jag rädd. Thai kanske?


Trevlig fredagskväll på er!





torsdag 23 februari 2012

Hipp hipp HURRA!!!



Tänk vilken lycka ändå - två personer som går in i ett rum och kommer ut som en familj...



onsdag 22 februari 2012

L:A BRUKET





Jag föll som en fura för det snygga uttryck L:A BRUKET från Varberg visade upp på Formex. Wellpapp och rå betong ramade in de enkla fina förpackningarna och flaskorna i serien som för tankarna till gamla apotek och Amish-enkelhet. Jag köpte rubbet. Som vanligt... Kan ju aldrig bestämma mig och välja bort...

Min favorit blev den stora (som ett Corn Flakes-paket) snygga lådan med en kur tångbad för hemmabruk. Tången fiskas upp för hand av en lokal fiskare i Varberg och torkas under sol och i ugn. Tångbad har en gammal tradition som kurbad som mjukar upp stela muskler, ökar blodcirkulationen, lindrar värk och hudirritationer. Man fyller en hink med hett vatten och 3 hg havssalt, lägger i tången som får dra i ca 30 min. Fyll upp badkaret med hett vatten, häll i ytterligare salt och lägg i tången. Efter badet ska du försöka självtorka så alla bra ämnen stannar i huden. Du blir totalt dödstrött så kryp ner i sängen och du sover garanterat i tolv timmar, minst... Skicka bort barn och gubbe och unna dig en sovmorgon!

L:A BRUKET blev nominerade till Designpriset 2011 och inte undra på... Vackra, ekologiska, handgjorda tvålar och eteriska oljor fullsmackade med nyttigheter både för dig och moder jord. Savon de Marseille har fått en värdig konkurrent och jag hoppas L:A BRUKET snart ses på var mans handfat!

Alla produkter, tång och salt kommer till butiken inom kort!!!



tisdag 21 februari 2012

New England








Bilder och reseskildring lånat från Willa Nordic.



Vi pratar om en resa till New York till våren - eller hösten? - och då skulle vi även ta några dagar med hyrbil upp till New England var tanken. Vi har ju gått igenom det här med hyrbil i New York en gång förut och det är jag som kör kan jag säga - Lars fick psykbryt och fixade inte trafiken... Men efter ett år där med färskt körkort och egen bil så förstår jag inte what´s the fuzz is all about...


Efter en lagom dagsetapp från New York kommer vi till New Port i delstaten Rhode Island (förhoppningsvis kan vi stanna till i ett par små samhällen - tex Greenwich - på vägen och kika på vita fina hus, träkyrkor och vackra små centrum) och därefter kan man rulla vidare mot Massachusetts och halvön Cape Cod. Därifrån kan man ta färjan över till den mytomspunna ön Martha´s Vineyard - bara namnen på dessa ställen få håret på mina armar att resa sig... Bor gör vi såklart på mysiga pensionat eller Bed and Breakfast längs vägen! På Cape Cod ligger femton vackra små städer och karaktäristiska fyrar utplacerade utmed stränderna som ger den där äkta New Englandkänslan. Med ett stort urval av cafeer, krogar och utsökta fiskrestauranger behöver vi inte gå hungriga och antikvariat och små mysiga butiker kanske dämpar shoppinglusten, vem vet...

Härifrån är det sedan inte långt till Boston, så kanske skulle man ta flyget hem därifrån?


Vad tror ni? Yes?





Busy...




Det är mycket nu... Återkommer snart...



söndag 19 februari 2012

Kvänum













Jag har tillbringat morgonen uppkrupen i soffan framför morgontv i fyran och med datorn i knäet. Läst om Ranelids skräll och förundrat över den dåliga kvalitén på Mello överlag. Jag höll ju såklart på Björn, inte för att låten var bra, utan för att han är han. Vi såg inte ens klart omröstningen i går för Sherlock började i en annan kanal...

Jag har också skrollat runt på kök och fastnade - som vanligt - på Kvänum och deras urtjusiga kök. Jag delar med mig av luckan Broby i dunvit på handmålad ask, bänkskivor av kalksten från Kinnekulle och knoppar i tenn. Vi har luckan Broby i vårt kök fast i oljad ek som var på ropet för tio år sedan och fast jag tycker att vita kök är flådiga trivs jag otroligt bra i mitt ändå!

För övrigt kan jag se pallar från Tolix, kuddar från Artwood, vitvaror (extrabred kyl) och kaffemaskin från Miele och spis från Ilve. Jag säger ja tack till alltihop! Skitsnyggt!


Nu drar jag till Göteborg för en gofika och en sväng på NK. Behöver komma hemifrån lite känner jag...


Trevlig söndag mina vänner!






lördag 18 februari 2012

Calou - Swedish Clogs





Nästa vecka kommer dom - vårens nyheter från Calou och deras hett efterlängtade tuffa gummistövel!!! Samma sköna sula och läst som alltid och skaftet på stöveln håller höjd a´la primeboots, eller hur?!

Alla tofflor är tillverkade för hand utifrån den gamla svenska träskotraditionen med äkta material som åldras och gör din toffel skönare ju mer du använder den. Calous mjuka, fjädrande pu. sula (Polyuretan) gör toffeln till en perfekt arbetssko som är skön att gå i hela dagen!

Njut dina Calou - år efter år!


Jag har stekt på en härlig viltgryta med kantareller som puttrat på spisen ett par timmar - jag har stängt av spisen nu, så får den stå på eftervärme till vi kommer hem efter jobbet klockan tre! Perfekt "snabbmat"!!!

Nu kör vi lördag!!! Varmt välkomna!




fredag 17 februari 2012

Antingen - eller...




Det är ju FREEEEDAG så håll i er! Jag har en skämmis (?) att dela med mig av!!!

Jag har en film som jag kan se om och om igen - ja, jag har ju flera; Holiday och Love Actually vid jul, Mamma Mia! är bästa uppladdaren, Something´s Gotta Give för huset, It´s Complicated för största flabben, The Notebook för kärleken och A Good Year för miljön - och så då denna som jag inte riktigt vet varför men den får mig på så gott humör! Musiken? Baren? Staden? Ja, inte vet jag...

Får jag presentera Cayote Ugly:






One way or another av Blondie. Filmen är full av bra musik!

Tjingeling!


Sa jag att det är fredag? Tjohooo!



torsdag 16 februari 2012

Fler pics från butiken!











Nu rasar nyheterna in och jag som inte tyckte att jag köpte så mycket på Formex får en del att svara för... Men fint blir det och roligt är det!!!

Här har jag fotat lite nya fräscha lampor och en ny skänk/köpmansdisk med numrerade lådor från IB Laursen.

Som ni förstår gillar vi texttavlor i vår butik och vi håller riktigt bra pris på dem också! Jag försöker tänka på att hålla priserna lågt på allt eftersom det ska vara lönt att köra några (ofta många) mil hit!

Trevlig kväll alla fina som kikar in hit! Jag ska köra igång med middagen och det ska bli spännande att se vad det blir för jag har inte varit och handlat idag! Jag är en sådan oekonomisk handlare så man blir mörkrädd - jag är på Ica i stort sett varje dag... Usch!



Förresten, ni gillar väl på fejjan???





Kloka ord...



...ger jag dig så här på torsdag morgon!

Nu har jag en lång lista med ärenden som ska bockas av för klockan tio!

Have a nice one!



onsdag 15 februari 2012

Nytt från Green Gate!!












Det finaste mönstret hittills - i mitt tycke - från Green Gate har anlänt och äntligen kom det något även till mitt kök! Lite smak av musselmalet eller kinaporslin men rockigare med fjärilen inuti koppen!
Såååå fin, eller hur!

Nu är det middag som gäller och här har det börjats banta må ni tro! Jag har kört xtravaganzas shakes sen i måndags och liiiite mat till kvällen. Nu får det vara slut på svullofasonerna för min del!!!

Nöff nöff!





LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin