onsdag 31 augusti 2011

Rosendals trädgård och långpromenad


Bild lånad på nätet, kameran glömdes på hotellrummet...


När solen lyser och värmer upp oss en sensommar dag som denna så passade det alldeles fantastiskt bra att ta en lååångpromenad i rask takt ut till Djurgården och Rosendals Trädgård för en god soppa och nybakt bröd. Efter välförtjänst vila och lunch gick vi sedan vidare till Blasieholmen och Nationalmuseum med sitt smått otroliga innehåll av konst som tar andan ur en... Andan fick vi åter över ett glas skumpa och en pilsner (gissa vem som drack vad...) i spegelbaren på nya Nobis Hotell vid Norrmalmstorg. Det går ingen nöd på mig om man säger så.

Vi har beställt bord på Zink Grill i kväll. Jag återkommer om det!



tisdag 30 augusti 2011

Ny sjal!?


Bild lånad från Lexington...

Jag älskar att svepa in mig i sjalar och ponchos under så gott som hela året men speciellt nu när kylan kommer krypande. I dag blev jag kär i en tunn, underbar pläd i marin och khakigrönt från Lexington som föll som smält smör över mina axlar. Alltså kan man även använda plädar som sjalar! Det är för övrigt den som ligger draperad i ena hörnet på sängen och ser lite vilsen ut. Så klart den gör - den hör ju hemma någon helt annanstans... Uppenbarligen.

Den fick så klart följa med hem!


Hemma hos BRUKA!


Ja, varför börja lyda nu? Vid fyrtioårs ålder, menar jag... ;)





Förmiddagen spenderades hos BRUKA i Frihamnen. Det är alltid lika kul att komma dit och se hur de presenterar kollektionen för denna säsongen! Höstens färg var utan tvekan LAVENDEL som gjorde sig så vansinnigt bra på porslinet (och även till förra säsongens nyhet pistage)! Som vanligt kan jag inte välja utan köper i princip allt... Efter att ha lämnat tillbaka bilen på hotellets parkering ska vi nu ge oss ut på staden för att insupa inspiration och puls. Känns som en helt ok eftermiddag...




Rolig kändisspotting: Vårt hotell (Elite Eden Park) är helt nybyggt och restaurangen/frukostmatsalen är fortfarande i sista delen av byggprocessen. Inredaren Thomas Sandell med entourage valde kuddar och textil på bordet intill vårt i morse!

Rolig kändisspotting 2: Vi åt en sen middag på den mysiga och anrika kvarterskrogen PA&Co i går kväll och ingen mindre än Mauro Scocco stod och hade det trevlig i baren!



måndag 29 augusti 2011

Off we go!




Underbara fototapeter från Mr Perswall!

Ja, nu är väskan packad och hemmet städat så vi drar mot huvudstaden i ömsom regn ömsom sol - det blir inte lättare att packa när man inte har en aning om vad vädret ska bjuda på... Vi lämnar sönerna hemma och undrar stilla om det är lika städat på söndag när vi kommer hem igen...

Ses vi på Formex, kanske?


söndag 28 augusti 2011

Coming soon to a theatre near you!



Höstens kanske mesta möjliga kärleksfilm kommer på svenska biografer i oktober. Jag ska i alla fall absolut se One Day när den kommer för boken var en riktig pärla! Om du vill läsa vad jag tyckte om den så gå hit!

Jag kan inte FÖRSTÅ hur man lägger in en trailern på glogger (kan du hjälpa mig är jag ytterst tacksam - jag har suttit och arbetat upp ett ursinne här eftersom jag inte kommer på hur man gör...), men HÄR hittar du hur som helst trailern på detta romantiska drama med Anne Hathaway och Jim Sturgess i huvudrollerna!

Hösten har fler godbitar att erbjuda på bio, jag ska absolut se Tintin (i regi av inga mindre än BÅDE Steven Spielberg och Peter Jackson), The girl with the dragon tatoo (som verkar vara en hårdkokt rulle med 18 års åldersgräns i USA), den sista delen i Twilight-sagan och varför inte Simon och ekarna; en filmatisering efter Marianne Fredrikssons fina roman. Har ni hittat någon favorit i höstens utbud?



lördag 27 augusti 2011

Kelim



Mr Kelim har fått flytta in i butiken och vi har tagit emot honom med öppna armar! Fåtölj, fotpall och ottoman ingår i familjen och de trivs alldeles utmärkt allihop!

Nu blir det lite mer shopping inför veckan i Stockholm! Tjolahopp!

Beror tystnaden i förra inlägget på att det var en big no no - absolutely not hot?


Nya brallor!





Det blev lite shopping i går inför mässan och gissa om jag köpte fräcka brallor?! Nu sitter jag ju kanske inte på denna midjan, men byxorna sitter bra ändå (mina är beige)... De kommer från Plus Fine som är en ny dansk bekantskap för mig. Vad tycker ni? Hiss eller diss??? Hot or not???

Här går åskan över himlen så jag kanske borde stänga ner... Ha en bra start på lördagen!



fredag 26 augusti 2011

Happy friday!




Jag ville bara smita in och önska er ett riktigt trevligt fredagsmys allihop! Om en liten stund ska jag räkna kassan och gå hem! Det är riktigt VARMT idag så det blir en kall öl på baksidan och kanske en bit grillat. Jag måste köra ett par maskiner tvätt och planera packning också inför min vecka i Stockholm. Nästa vecka är det mässa och vi åker redan på måndag! Skor, outfits, hår, make... det blir en del att packa...

Jag ska boka bord på ett par, tre olika restauranger också, är det någon som har en favvis i centrala stan??? Tipsa gärna!!!


Kvällens fina kudde kommer från Svanefors!





More breaking news!











Jag kunde ju så klart inte motstå Artwoods nya fåtölj "Columbus" som andas colonial-safari ala Karen Blixen med en mix av sydeuropeiskt lantliv. Man är ju så sugen på den mörka rottingen igen tycker jag! Är det för att hösten står i dörren eller blåser vindarna däråt? Hur som helst, om inte sommaren varit över så skulle jag köpt hem ett gäng och ställt på uteplatsen! Jag blir ju lite avtrubbad här på jobbet så allt kommer inte med mig hem, men ibland blänker det till och jag KAN inte stå emot! Vi får väl se till nästa sommar...


Njut fredagen mina vänner!




Pssst... Jag bara älskar Filip och Fredrik men det slog mig inte förrän i morse att jag lånat deras nya programnamn som inläggstitel... Se det som en tribute!





torsdag 25 augusti 2011

Breaking news!





Jag har hittat en ny kärlek i mitt liv - och det är ingen ny man det lovar jag för det skulle vara som att gå över ån efter vatten för de är väl i princip av samma skrot och korn allihop, eller hur? Nej, min kärlek är mer materiell än så! Ny fåtölj i butiken och hjärtat slår snabbare... Är det inte en skönhet så säg? Bordet går inte av för hackor det heller... Måste vara en bra inköpare på detta stället! ;)

Nu ska jag dra mig hemåt efter lite föda. Undrar om bordet står dukat när jag kommer hem? Skulle inte tro det... Hm... Vad ska det bli i kväll? Toast och te? Äggmackor och o´boy? Märker ni att jag inte är så sugen på att laga en trerätters i kväll?? Jag är inte sugen på att laga något alls idag... Mackor får det bli! Och mysbyxor. Och soffan.



onsdag 24 augusti 2011

Lyxfrulle








Alltså. Finns det något bättre än god mat? Jag tror fasiken inte det! - Kommer ni på nåt så berätta gärna;)! Jag är i alla fall in it for the food, ingen idé att säga annat... Maten hos Nyblom & Kolléns "öppethusdagar" är värd ett par mil (lagad och komponerad av Lotta på Himlagott) och denna gången var inget undantag. Kolla in frukostbuffén, tjejer! Där rök dagens LCHF kan jag säga för vem kan motstå hembakt bröd, bagels, amerikanska pannkakor... you name it... Att sedan sitta i den där fina vita salen med de fantastiska takkronorna i ståltråd i taket och grunna på sin order är ju inte heller så dumt! Om du vill hyra stället för fest så kolla HÄR!

Tusen tack allihop för en trevlig stund hos er!

Pssst... Nu börjar vi närma oss 900 lajkare på facebook! GALET! Är du också med? Annars hittar du oss HÄR!


tisdag 23 augusti 2011

Hos Nyblom & Kollén









I morse åkte jag för att köpa in Nyblom & Kolléns höst. Och vilken höst de dukat upp... Mullvad, sand, bläck och odon var färgerna som fick mig på fall och med en blick på min header så ser ni att det var färger för mig... De är så skickliga på att presentera sin textil på ett snyggt sätt också, eller hur?

Maten jag blev bjuden på (frukost när jag kom och lunch innan jag åkte...) var som vanligt komponerad och lagad av duktiga Lotta på Himla Gott! Mums! Mer om det i morgon...

När jag kom hem var butiken fylld av köpsugna kunder, så det var bara att ta ett djupt andetag och hugga in! Tjohoo!


måndag 22 augusti 2011

I´m blessed!




Min dag har rullat på med liten inköpsresa till Shepherd på morgonen, trevligt besök av finaste Magda och Oscar på förmiddagen och så klart världens mysigaste kunder hela dagen! Ni skulle bara veta vilket inspirerande och roligt jobb jag har!

Psssst... Jag har köpt en lyxig kaffemaskin till jobbet och bjuder gärna på en kopp "finkaffe" när ni kommer förbi!


söndag 21 augusti 2011

6-års kalas!!!




Ida tog emot oss på trappan - äntligen kom vi! När man är sex år så kan dagen bli lång om man väntar på kalas! -Mamma, är klockan fyra snart?








Att få öppna en massa paket på sin födelsedag är väl mer än toppen? Hjälp av kusin Ebba får man också gärna - och att stå inför en hel radda tårtor är ju inte dumt det heller... Ida fyllde sex år i torsdags och i dag var det kalas! Hipp hipp hurraaaa!











Vi tog oss till kalaset på lite olika sätt... Min pappa luftade den gamla Crescentmopeden från 1962 och jag tog hojjen från Paul Frank!

Jag knäppte lite bilder inne i huset också, men de kommer en annan gång! Nu ska det bli gott med grillat och soffhäng!





Nytt liv?




Bilder från Sköna Hem


Ja, nu verkar ju trenden återvinning vara som störst och möbler och prylar i industristil väller över oss. Helst ska det se ut som om man hittat en gammal nedlagd fabrik och tagit hem rubbet, verkar det som! Detta är kanske inte min personliga stil, men fräckt är det och man kan ju som alltid mixa lite för att få den rätta känslan! Kontrasten till det romantiska rosiga som varit på ropet en längre tid är ju ganska slående! Om man ska jämföra är ju detta en helt klart manligare stil...

OM ni undrar över min status idag så kan jag meddela att efter en fantastisk rolig kväll men tjejer "från förr" men prat, skratt och god mat så är jag oförskämt pigg och har kört igång tvättmaskinen och i eftermiddag blir det sexårskalas hos Ida! Njut dagen min vänner! Här skiner sooooolen!


lördag 20 augusti 2011

Girls night out!



Ja, jösses! Jag ska på tjejfest i kväll med gamla kompisar sen skoltiden och det ska bli helt galet kul!!! Jag har lagt lite bubbel på kylning och köpt en flaska Aperol som jag hört ska vara gott till drink! Någon som testat Aperol Spritz? Ger garanterat ingen huvudvärk i morgon! Not... Wish me luck! Ha den bästa av lördagar allihop!


fredag 19 augusti 2011

Limitless



Häromdagen såg vi en film som jag var tvungen att ge min uppmärksamhet. Dels för att Bradley Cooper (godingen i Hangover) är värd ett par timmar av min tid och dels för att filmen hade en intressant vinkling.
Han spelar en looser som blir erbjuden en drog av en kompis som gör att hjärnans kapacitet utnyttjas till 100% och man presterar sitt absolut yttersta. Detta är ju förvisso en intressant tanke och jag undrar lite novist varför inte dessa piller redan finns på marknaden... Men att därifrån (vara smart alltså) bli en girig - och hot - börsmäklare och glida runt europa med eliten för att man drar in ex antal miljoner dollar och skaffa sig fiender som vill ha ihjäl dig på vägen, ja det är då det blir en Hollywoodproduktion. Klart sevärd alltså!


LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin