tisdag 31 augusti 2010

Dixies höst

Hallå vad många som vill vara med i min tävling! Jättekul! Jag har faktiskt en till på gång, men jag väntar lite med den... Men tjejer, ett tips: håll utkik!

I kväll bakar jag Leilas morotskaka för i morgon är det jag som kör i gång med höstens symöten. Vad vi ska äta före kakan har jag inte klurat ut ännu. Någon som har ett bra förslag? Mottages tacksamt...

Dagens snygga bild kommer från Dixies höstkollektion. Har ju så klart köpt en massa snyggt av dem också! Hohoho. Kolla vidare HÄR!

måndag 30 augusti 2010

TÄVLING!!!

När jag rasade förbi 200 000 (Hur gick DET till? Jag är så glad och tacksam för alla som kikar in här hos mig!) besökare på bloggen för ett tag sedan lovade jag en tävling. Sedan dess har det varit mässa, lite semester och en väldigt fulltecknad vecka... Men NU kommer den! Gulliga Mattias på GRAND Design har skänkt två supersnygga bäddset som pris till utlottningen! Värde 599:-/st! Tusen TACK för det!

Lämna en kommentar i detta inlägget och länka hit med bilden i er sidospalt så är ni med och har chans på denna fina vinst! Utlottningen pågår i tre veckor! Jag drar en vinnare den 20 september! Har du ingen blogg, går det bra ändå!

LYCKA TILL!

Vill ni kika på GRAND Designs nya kollektion, hittar ni den HÄR!


söndag 29 augusti 2010

Ewa i Walla





Jag surfade runt lite på Elle och hittade bilder från Stockholm Fashion week. En favorit i genren bondromantik är utan tvekan Ewa i Walla som finns i 18 (!) länder runt om i världen. Märket har väl funnits i 20 år vid det här laget och håller fast vid stilen av dåtid/nutid i naturmaterial. Om ni vill se fler kreationer från vår-visningen, kolla in HÄR! Kjolen i lappteknik är absolut en favorit!



Idag har vi ätit middag hos mamma och pappa som även firade 40-årig bröllopsdag! Hej och hå vilken massa år... Av en händelse lika många som mig om några månader. Det betyder att jag i alla fall inte föddes i synd... Hihi.


Vi har även vilat upp oss efter en fantastisk trevlig kräftskiva i går i glada vänners lag i en lövad loge ute i skogen med allt vad en kräftskiva ska innehålla; roliga och påhittiga lekar och tävlingar som tog fram kämparglöden hos samtliga närvarande och ett sprängfyllt sånghäfte som knappt lät oss äta i fred, ljusgirlanger i taket och dans till bra musik! Tack Ola och Magda för en härlig fest!



torsdag 26 augusti 2010

Sensommar

Underbar sensommarbild från Sköna Hem. Lyktan på bilden finns i butiken för 1749:-. Ja, med risk för upprepning; vi packar upp nyheter och det blir så SNYGGT! Tjoho vad roligt!

Ni har väl inte missat att Svanefors lagt ut nya höst-bilder på nätet? Kolla HÄR om ni vill se en del av våra nyheter på textil och gardinsidan! Vi skickar mer än gärna, det vet ni väl?


onsdag 25 augusti 2010

Ny leverantör!

Jag väntar in en STOOOR order när som helst från en helt ny spännande holländsk leverantör som jag hittade på Formex. Planerar en egen avdelning i butiken för dessa möbler, lampor och inredningsartiklar. Mycket spännande att se hur det blir mottaget! Stilen var en blandning av gammalsvenskt (1700-tal) och industri. Låter snyggt va? Jag återkommer om detta!

Det kom en pall från IB Laursen idag som jag packade upp ikväll. Men i dag gav jag mig hemåt vid halv tio... Energin flödar när det kommer nyheter! I morgon kommer Anna tillbaka, hon har varit dunderförkyld och sängliggande hela veckan, stackaren!


Nytt från Green Gate!


Höstvädret har slagit sina klor i denna månaden. Regn och rusk både dag och natt. Hoppas september levererar lite indiansommar. Det vore ju inte helt omöjligt...

I går kom det tolv (!) kartonger från Green Gate så det blev uppackning och fix till halv tolv i går kväll. Hem och käka lite och tillbaka igen. Ganska mysigt att fixa och dona helt ensam. Timmarna flyger i väg! Det gick åt en halv flaska vin av bara farten... Bra för inspirationen, har jag hört... Hihi. Jag ska fota lite idag, så ska ni få se hur det blev!

Idag kommer det lön på kontot. Tjoho!

Ps. Jag skrev ju om pb Home häromdagen. Super-duktiga Hanna fotade i deras fina monter på Formex. Kolla in resultatet HÄR!

tisdag 24 augusti 2010

Höstnytt!



Som ni ser håller färgskalan samma nyanser som förra hösten! Men oj vad mysigt med lite murr och gos i inredningen igen! Jag LÄNGTAR efter allt nytt som är på väg in! Idag blåser det höstvindar från alla håll! Jag la ner vår stora parasoll på golvet på uteplatsen innan jag åkte hemifrån i morse och det var nog tur...

Dagens bilder kommer från Bloomingville. Kolla gärna deras katalog HÄR! Mycket snyggt utlovas!

måndag 23 augusti 2010

Husdrömmar










Nu drar det i hus-tarmen igen... 

Har hittat ett objekt på hemnet som har öst-kust potential så tankarna vandrar. Ska åka och kolla idag. Vill ju ha veranda, fönsterluckor, spröjs och allt annat som hör till så det vill ju till att hitta något som passar en make over! Wish me luck, girls!



Dagens bilder är en snygging från Trivselhus. Me like a lot! 

Ha en fin måndag!






söndag 22 augusti 2010

Vila...

Underbar bild på ett sovrum i sval, dov och vilsam färgskala. Precis vad man behöver för att ladda batterierna inför en ny arbetsvecka! Jag planerar och skissar på ommöblering och en del fix i butiken och det är SÅ KUL!

Vi säljer förutom gardiner och gardin-stänger även sängkappor (vi syr upp av önskat tyg plus att vi har färdiga från Himla) och tillbehör för att göra sin egen sänggavel, så du kan med enkla medel få ett sovrum i precis den stilen/färgen du vill! Naturligtvis finns plädar, kuddar och överkast också!

Idag ringde telefonen vid nio-tiden på morgonen och det var taxi Borås som meddelade att de kommer med en dam från Stockholm som ska till oss för att köpa tyg! Tur för henne att vi var hemma, eftersom vi har stängt idag... När vi kom till butiken för att möta henne visade det sig att hon var ute efter tunna, småmönstrade tyger för lappteknik. Inget vi har, dessvärre... Jag fick ordnat så de öppnade en annan butik i området som säljer detta. Friskt vågat av tanten som åkte kommunalt 45 mil en söndag utan att kolla läget först!

fredag 20 augusti 2010

Roberts Radio


Vi har fått hem ett lass supersnygga Roberts Radio idag som vi kommer att köra drive på under hösten! Detta är ju en radioklassiker från 1950-talets London. Fantastiskt ljud och kvalité och är helt tillverkad för hand! För övrigt är Roberts Radio hovleveratörer till engelska kungahuset sedan många år tillbaka... Ordinarie pris är 1990:-. Under september kör vi 20% rabatt! Alltså 1590:- per radio! Först till kvarn... Vi skickar mer än gärna till dig! Ring för mer info!

Vill du läsa mer om Roberts Radio hittar du hemsidan HÄR!


torsdag 19 augusti 2010

Tradition/inspiration





Underbar stämningsfull bild som får avrunda för idag. 


Mitt batteri har två minuter till på sig innan datorn lägger av... Imorgon blir det en tur till stan för inköp av ny laddningssladd!


Mitt huvud svämmar över av inspiration från mässan! Antecknar idéer och tankar överallt. Servetter, lappar, kuvert... Ni vet. Jag vill måla, tapetsera och göra om i butiken. SÅ inspirerande! Det kommer att bli så bra!!!


Snart blir det tävling på bloggen också! Håll utkik!




Mässa och pb home

Äntligen hemma igen! Borta bra..., ni vet.
Stockholm var intensiva och varma dagar. Mässa i fyra dagar i mässhallar utan AC och knappt ens fläktsystem kan ju göra både utställare och kunder lite möra. Hoppas detta ändrar sig till nästa gång för det är inte lätt att hålla huvudet på skaft i den värmen... Jag har köpt MYCKET snyggt inför hösten i alla fall!!! Fler detaljer kommer, jag lovar!

Min macbook gav sig efter någon dag och jag var rädd att den kraschat, men det visade sig vara laddaren som var trasig. Betydligt billigare att köpa nu sladd än dator... Puh. Därför har det varit dåligt med uppdatering från min sida denna veckan. Ofrivillig semester från bloggen med andra ord...

Dagens bild kommer från en av mina absolut största leverantörer; pb Home. Kolla gärna in på deras hemsida och fina kollektion HÄR. Observera alla fina foton tagna av Hanna som du hittar HÄR!

Nu har jag en del att ta igen hos er alla! Vi hörs!

fredag 13 augusti 2010

Formex!



Ja, då är vi ett par dagar in i mässan och inköpen. So far so good. Onsdagen tillbringades på Hamnplan 5 hos BRUKA Design. Ovanligt mycket nytt i år och jag köpte det mesta... Kommer inom kort till Butiken!
Det är olidligt varmt på Formex. Jag kan inte fatta att de inte kan ha ordentliga kylanordningar på ett sånt stort ställe... Snacka om att jag är sjukt fed up på värmen. Kan det inte bli september/oktober illa kvickt så man kan ha på sig lite riktiga kläder och skor? Folk har schavat omkring i linne och flipflops alldeles för länge... Nej, tacka vet jag hög och klar höstluft, snygga kläder och folk som svarar på mail igen så man kan göra sitt jobb!

I kväll ska vi ut på supé med Himla. Trevligt med företag som ger tillbaka litegrann när man handlar för hundratusentals kronor... Jag återkommer med info om mat och ställe... På tal om det så var Wreta väldigt trevligt, förutom att de glömt klippa gräs och rensa rabatter typ hela sommaren, det drar ner poängen. Återkommer om detta också, nu MÅSTE vi rusa!

Trevlig helg allihop! Någon som ska äta några kräftor?

Dagens bilder kommer från Beach House och deras nya färger för hösten. Snyggt och underbart sköna!


tisdag 10 augusti 2010

Äntligen...











...är det dags att åka. Jippie! 

Trots att denna veckan sliter hårt på krafterna ska det bli så skönt att komma iväg ett tag! I natt sover vi på Wreta Gestgifveri och resten av veckan på Elite Plaza vid Stureplan. Min tanke är att vi ska åka över till Gotland på söndag för ett par dagars återhämtning. Någon som kan tipsa om mysig/lyxig övernattning på ön? En natt på Furillen kanske?



Ser fram emot Formex MASSOR! Butiken är i stort behov av påfyllning efter denna sommaren!! Vi får gå och "fylla ut" hyllorna där det gapar tomt... Positiva problem är bra!


Nu ska jag gå och väcka min sjusovande sambo. HUR kan man sova till tio??? Halva dan... Han är kvällsmänniska och jag morgon; jag mår dåligt om jag ligger kvar för länge på morgonen. Hur är ni?





måndag 9 augusti 2010

The Lodge



Jag sitter och funderar på om vi ska ta en natt på The Lodge på vägen hem på vår planerade roadtripp nästa vecka. Detta ställe har legat i mitt bakhuvud och grott länge... Någon som varit där? Är det värt omvägen, eller ska vi ta det en annan gång? Det ser ut som om jag skulle känna mig som hemma, Artwood har inrett stället...

I dag har jag späckat schema; ansning/färg på frans och bryn, lite shopping, trevlig lunch i stan, en timma på Make up store och förhoppningsvis en sväng till frissan! Tjoho! Ha en trevlig start på veckan i regnet alla goa som kikar in här!

OOoops! Jag ser att besöksklockan tickar mot 200 000!!! Herregud! Det betyder att jag måste fiska efter fina priser till en utlottning! HÅLL UTKIK!


söndag 8 augusti 2010

Regning söndag...

Lite sovmorgon i dag och en absolut lugn kväll i går var vad som ordinerades efter denna vecka som vi aldrig sett maken till! Tack alla goa kunder som kommer långväga till oss! Ni är bäst!
Jag ser i alla fall fram emot två veckors semester. Den första går åt på Formex! Vi åker norrut på tisdag. Mellanlandar en natt på Wreta Gestgifveri med god middag på kvällen och dyker upp i Stockholm på onsdag. Den dagen är vigd åt Bruka och sedan har vi fyra hela dagar på mässan. Härlig semester, eller hur?

Idag blir det torskrygg till middag. Jag kan inte bestämma mig om den ska bli kokt med räkor, skirat smör och pepparrot eller om jag ska steka den med färska champinjoner/kantareller och bacon... Lyxig sockerkaka står i ugnen till kaffet. Det gör inget att det regnar idag, tvärt om!

Dagens inspiration kommer från Artwood. Vi har allt på bilderna i butiken! SÅ snyggt! Eller hur? (klicka om du vill se större)

torsdag 5 augusti 2010

Drömmarnas rum...














Ni har väl inte missat Maries underbara badrum i senaste Sköna Hem? Fantastiskt hur hon och Fredrik lyckats bra med detta rum i det fina huset från 1919 som de bor i alldeles i närheten av mig... En fin mix av gammalt och nytt. Loppisfynd som renoverats (kolla in köpmansdisken som fått inbyggda skåp av gamla fönster), blandare från utlandet som specialbeställts (i supersnygg oxiderad mässing) och den praktiska rumsavdelningen av - just det - gamla fönster! Pricken över i:et är ju helt klart kristallkronan i taket... Maries fina blogg hittar du HÄR!



Om du klickar på bilderna kan du se dem i större format. Missa inte den trevliga skylten ovanför dörren in till toa. Huset de bor i heter Huvudsta... Det är som bekant detaljerna som gör det...





New Port





I dag har jag besök av brorsdotter Ida som inte ville åka med pappa till stan. Det finns nog något för henne att hitta på i butiken... Även denna ljuvliga dag är butiken full med kunder! Underbart! Ni har väl inte missat vår helside-annons i månadens Gods & Gårdar?
Jag har haft hemma lite från New port Collection under våren och jag ska absolut kolla vad de har att erbjuda även inför hösten. Fräscha grejer för alla som gillar östkust-stilen!


Ha en underbar torsdag alla goa bloggisar!





onsdag 4 augusti 2010

Längtar...

...efter lite, lite ledig tid. Nästa vecka drar vi till Formex och veckan därpå är vi lediga. Jag ska alltså åka VÄÄÄLDIGT långsamt hem från Stockholm... Kanske ta en sväng runt Gotland på vägen, eller förbi Österlen? Eller kanske både ock? Oändliga valmöjligheter... Jag har i alla fall bokat in oss en natt på Wreta Gestgifveri på tisdag med middag på kvällen i deras fina matsal. Det ser jag fram emot. De hade även badtunna, bastu och massagemöjligheter så det kommer inte att gå någon nöd på mig...

Men nu kavlar vi upp ärmarna för ännu en fullspäckad, solig och rolig dag i butiken! VÄLKOMNA!

tisdag 3 augusti 2010

Skördetid...


Har ni sett vilka underbara lavendelfält! Fantastiska bilder från södra Frankrike. Häftigt att det finns odlingar för allt... Tänk vilken doft; den måste kännas från flera kilometers håll... Jag tänker på den där filmen, hm, Perfume från 2006 där de skördade just lavendel. Någon som sett den? Konstig film.

Idag ska vi lämna firmabilen på service. Ena backspegeln bröts av i biltvätten för någon vecka sedan... Typiskt. Eftersom vi har en massa varor som ska hämtas är vi uppe tidigt så det kan göras innan. Så nu måste jag iväg! Hej svejs!

måndag 2 augusti 2010

Poolside in paradise






Idag hälsar vi Anna och Maj-Britt välkomna tillbaka efter semestern! 

Härligt att ni är tillbaka, jag har saknat er massor!!! Vi har så mycket att göra att vi knappt inte hinner äta, så ett par extra ben är mer än välkommet!


Eftersom jag inte har semester riktigt ännu drömmer jag mig bort till en pool i paradiset... Kram på er alla och trevlig ny vecka!





LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin