onsdag 31 mars 2010

PÅSKTÄVLING!

Nu stundar påsken och vad passar bättre då än en TÄVLING???!!! När jag hade tävling sist berättade jag att jag skulle kolla runt bland mina leverantörer för att tigga priser och mysiga Anna på Nyblom & Kollén la genast in en kommentar om att de gärna sponsrar!

Vinsten är de fin-fina bestickfodralen (sked, kniv och gaffel) i vit bomull med grårandigt foder. Perfekt förvaring för finbesticken! Du vinner så klart alla tre!

För att deltaga ska du lämna en kommentar och länka hit till bloggen! Jag drar en vinnare den 14 april! Tröstpris utlovas!

I´ve got mail...

Häromdagen skrev jag ett inlägg om Idas Brygga i Karlsborg och igår fick jag ett mail från en kvinna (och kund!) som berättar hur mysigt det verkligen är där! Tack snälla Inger för mail, information och inte minst de underbara bilderna! Det låter underbart!

Här är ett utdrag från brevet:

Jag läser då och då i din blogg , det var ju så jag hittade din butik, den är så inspirerande och
trevlig. Kanske du inte kan placera mig, men i aug eller kanske sept köpte vi rottingmöbler och
en massa andra prylar hos dej. När jag idag läste att du uppmärksammat Idas Brygga måste jag
ju bara höra av mig. Jag bor ju i Karlsborg (strax norr om) och restaurangen är jättemysig med
den godaste mat man kan tänka sig. Den har fått många utmärkelser. Ligger alldeles vid kanalen
där det under sommartid vimlar av folk och båtarna kommer i massor.
Har ni möjlighet att besöka Karlsborg tycker jag att ni skall göra det. Den här årstiden är det lilla
samhället (ca 6000) ganska så tyst och stilla, men på sommaren blommar det verkligen upp och
många har hittat hit och kommer dessutom tillbaka. Idas lockar många och det kommer ofta bussar
med folk som skall besöka stället och smörja kråset. Håll utkik efter en vacker dag!


tisdag 30 mars 2010

Nu är jag igång...



Våren är här och då drar det i min shoppingtarm... Smet iväg från jobbet idag och detta söta linne fick bland annat följa med mig hem. Jag är svag för volanger och dessa i lin var så sommarfina att jag inte kunde motstå dem. Ni vet väl hur det är? Eller är det bara jag??

Jag har även inhandlat ett par nya spring-skor. Det blev Asics (inte så snygga på bild dock) som enligt proffsig personal passade bäst på min fot. Jag har varit ute på långpromenad två kvällar i rad och mina benhinnor har tagit stryk (ajaj). Antagligen var min gamla skor "slut", alltså stumma och då får man ont i benhinnorna. Återstår att se om så var fallet; ska strax ge mig ut på dagens runda! Hej och hå lunka på!

måndag 29 mars 2010

Idas brygga


Jag läste i Lantliv om - som det ser ut - en liten pärla i Karlsborg utmed Göta kanal som heter Idas Brygga. Är det någon som hört talas om detta ställe? Eller kanske till och med varit där? Blev lite sugen på en utflykt framåt sommaren... Läs mer HÄR. Visst ser det mysigt ut?

söndag 28 mars 2010

Söndagsshopping





Efter en lång förmiddag med mycket kaffe, ansiktsmask och hårinpackning åkte vi till årets upplaga av Hem & Trädgårdsmässan på Åhaga. Precis som förra året undrade jag varför vi åkte dit... Jag stod visserligen en bra stund och lyssnade till föreläsningen med begåvade Hannu Sarenström som pratade om sin och andras trädgårdar. Otroligt inspirerande med vackra bilder!
Efter mässfiaskot tog jag med Lars till en liten butik utanför stan (Jutaboden) som jag hört talas om och där hittade jag av en händelse en fin sommarklänning och ett par sköna solbrillor som gör sig bra på näsan när vårsolen står på som värst. Det vill till att passa på när man är ledig...

När Lars sedan la sig tillrätta framför Hockeyn gick jag ut på en rask promenad på en timme. Och när grabbarna gladeligen tog till sig av kvällens potatisgratäng nöjde sig frun med roccola och smörstekt sparris till entrecoten. Nu j-r blir det GI-mat och motion för min del! Kanske ska ställa mig i ett provrum lite oftare...

lördag 27 mars 2010

Öppettider i påsk

Vi har öppet skärtorsdag som vanligt 10-18, långfredag stängt och påskafton 10-13!

VÄLKOMNA!

fredag 26 mars 2010

Fredag och vår!


Precis som utanför mitt fönster är dagens bilder härligt kylslagna med löfte om mer! Igår hade vi 14° varmt och kunder utan jacka, mössa och till och med sockar (bebis i vagn som bara sparkade av sig dem)! Alla är på strålande humör och positiva, tänk vad lite sol kan göra!
Dagens fina bilder är fotade av Eva Lindh.

Idag är det ju FREDAG också och tänk vad DET kommer att göra med humöret! HURRA! Ha en bra dag och kväll allihop! Glöm inte att vi har öppet till tre i morgon precis som vanligt!
VÄLKOMNA!


torsdag 25 mars 2010

Våffeldagen och buss...

Idag blir det såklart våfflor till fikat! Det kommer en buss klockan elva så detta kräver minutiös planering och fika lite tidigare än vanligt... Jag har bl. a. ringt in mamma som grädderska! Chefen sover fortfarande och är lyckligt ovetande om allt ståhej. Nu ska jag rusa in i duschen och sedan packa det sista (bunke, elvisp, grädde, sylt hm) för en tidig start.

Nu är våren här på riktigt för vi har inte en sekund över på hela dagen! UNDERBART! Varmt välkomna alla som tänkt ta sig en tur till oss! Skrolla ner om ni vill se lite bilder från vårt "nya" rum i butiken!



tisdag 23 mars 2010

Trädgårdslängtan




Idag har solen kikat fram och kylan har gett sig lite. På TV4 säger dem att det ska bli över 10° "varmt" i slutet på veckan. Detta är de bästa nyheter jag hört på länge! Kan det äntligen bli lite vår nu? Vågar vi hoppas? Jag längtar!
Dövar längtan med underbara bilder av begåvade Eva Lindh som vi ofta får njuta av i olika magasin, dessa bilder kanske ni känner igen från Lantliv?

För oss är ett säkert vårtecken att bussarna anländer butiken. Denna veckan har vi fyra stycken inbokade... Nu fattas bara tranorna.

måndag 22 mars 2010

Willa Nordic














Efter att ha finkammat olika husleverantörer känner jag att Willa Nordics stil - och i synnerhet arkitekt Peo Oskarssons - ligger mig närmast hjärtat. En familj som antagligen tycker som jag är familjen Smith i Göteborg som just nu bor i sitt tredje "New England" hus ritat av Peo och byggt av Willa Nordic. Deras senaste bygge kunde man läsa om i Allt i Hemmet nr. 7 2008. Klicka HÄR om du vill se hela reportaget!





Trappa






Jag knåpar ju på vår husritning och har fastnat i trappan... Men denna skönheten ligger stadigt i min inspirationsmapp. Som en dröm i juni..


Det blir en tidig start för mig idag, har tusen saker som ska göras. 

Ha en bra måndag!








söndag 21 mars 2010

Rosor per meter

Efter mysig mumsig våffel-fika hos mamma och pappa har vi slappat lite och nu har tankarna börjat samla sig inför arbetsveckan som kommer. En del beställningar behöver läggas, en sänggavel ska monteras och kläs och ommöblering krävs där vi har sålt en rottinggrupp. Ja, det finns att göra! Dagens bild är underbara rosentyger från Svanefors. Vi har stort utbud på rosor från olika leverantörer. Klassiskt snyggt och romantiskt, eller hur?

fredag 19 mars 2010

Liten blir stor


I tisdags fyllde vår (min bonus) goaste Filip 18 år. Tänk att den lille mysen vuxit förbi oss, rakar sig och inte har långt kvar till körkortet... Hur gick det till? Jag fattar ingenting. Tur att jag är konserverad och lika ung som då... Vi har ju en drufs till i huset, men han fyller inte förrän i november. Mammas lille en stund till, alltså. Jag minns Filips snuttefilt som han hade under näsan. Den kunde stå för sig själv emellanåt, för det var inte populärt när den var i tvätten. Minnen...

Det bästa i kråksången är ju att vi har en bra chaufför framöver när vi inte kan köra själva! Och med det sagt vill jag önska alla en FAB FRIDAY! Vi ska så klart fira Filip i kväll med en god middag. Vet bara inte vad ännu, men det ger sig... Förslag?

torsdag 18 mars 2010

Tandfén...



...har visat sig igen, för Ebba har tappat en tand på skidsemestern! Hoppas ni har det bra i backarna allihop! Kram och puss!


På andra sidan...














...rummet ser det ut så här! Lite engelsk stil med vintageskinn och mörkare bord. Jättesnyggt att bryta av med det vita och linne tycker jag. Lin är ju för övrigt aldrig fel, eller hur? Den klassiska Chesterfieldsoffan har fått en nytändning och syns ofta i olika sammanhang i pressen.



Nu ska jag gå och värma mig lite lunch. Det blir panerad torsk, potatismos och riven pepparrot från gårdagens middag. Mums. Ha en fortsatt bra dag! Och tack för alla gulliga kommentarer och tillrop, alltid kul med feedback!





onsdag 17 mars 2010

Vårens hit?


Vi har en helsidesannons (eller egentligen två - litet misstag...) i månadens Klassiska Hem & Antik och idag har telefonen gått varm med samtal och beställningar på längder och hissgardiner i "Provance serien". Antagligen vårens största hit! Finns i svart eller beige tryck. Längderna är 250 cm långa och kostar 379, hissgardinerna är 80 -140 cm breda och kostar mellan 199 - 299. Gå in HÄR om du vill kika mer. Kuddar i samma serie går loss på 169 med innerkudde och pläden 159...

Vi har även lampa/skärm (PR Ram & Design), kruka (Sturehofs), ljusstakar (PB Home) och den tuffa bilen som är en perfekt dop- eller ettårspresent! Fårskinn för 990:- från Shepherd.

Klicka på bilderna för att se dem större....

HJÄRTLIGT VÄLKOMNA!

Fler bilder!




Här kommer fler bilder på nya rummet. Detta är helt klart husets finaste och ljusaste rum, och det har vi gömt bra fram tills nu med stuvar och reatyger... Jag är SÅ nöjd med resultatet! Fler bilder kommer...

Årets sötaste kund i åttaårsåldern nyss hemkommer från Florida svarade häromdagen på frågan om allt var bra: Nej, det är inget vidare. Jasså, är du sjuk? - Nej, jag har tappat mattelusten. Måste ha glömt kvar den på semestern... Gulligt, eller hur?

Ha en bra dag! Här är det grått och lite regnigt. Det tar bra på snön.

tisdag 16 mars 2010

Nytt rum!





Här kommer bilder på ena hörnan i det nya rummet som vi grejat med. Fler bilder/hörn i morgon! Jag började fota på eftermiddagen när solen gått ner... Men jag får ju ta hand om kunderna i första hand, eller hur?
Nu ska jag gå hem och fixa kvällsmat innan Mästarna Mästare och DH. Soffan i kväll alltså... Hur ser kvällen ut hos er?


måndag 15 mars 2010

GRAND DESIGN

I kväll har vi levererat vårens första rottinggrupp ända ut till den fina balkongen där den skulle stå. Service? Javisst!
Ni har väl inte missat den fina vårkollektionen från GRAND DESIGN? Kommer till butiken vilken dag som helst! I dag har jag packat upp alla fina kuddar, plädar och stolsfodral från Artwood i vårt nya rum. Gå gärna in HÄR och kolla närmare! I morgon SKA jag fota så ni får se...

söndag 14 mars 2010

Sommarsvalt



Dagens bilder är så sommarsvala att man längtar till en liten gisten stuga vid havet, eller hur?
Ute ligger snön och solen strålar. Det får bli en promenad före jag tar itu med dammet som virvlar i det avslöjande ljuset. Det är ju bara en dag i veckan jag är hemma på dagtid och ser eländet... Ha en underbar söndag allihop!

lördag 13 mars 2010

Grattis Anna!


Lilla fina Anna drog hem segern i kväll och vilken låt hon har! Det var många bra bidrag i finalen i år, eller hur? Jag kan fortfarande inte bestämma mig vilken som skulle fått min röst... Mellanakten med alla gamla svenska och norska bidrag var ju lysande! Jag hade min älskade familj samlad i kväll på schlager och mat - italiensk pasta med kyckling, spenat, vitlök och soltorkade tomater. SÅ gott i all sin enkelhet! Se recept HÄR.
Nu känns denna dagen i mina ögon, dags för bingen alltså. Vi har haft en riktig kanonlördag i butiken, kö till båda kassorna i fem timmar... Tack alla goa kunder!

Bilderna lånade från Expressen.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin