söndag 31 januari 2010

Kyla och snö...


Kylan håller i sig och mer snö är att vänta i veckan. Ja, detta blev verkligen en vinter som vi sällan skådat! Underbart att det är som det ska vara i årstiderna tycker jag. Häromdagen såg jag en massa skolbarn på väg hem från skolan - på skidor. Härligt med lite Bullerbykänsla, eller hur?
Just därför kunde jag inte motstå att lägga in en somrig bild idag så vi vet vad vi har att vänta om ett halvår sådär...

Ps. bilden kommer från House Beautiful, inte min bakgård alltså...

lördag 30 januari 2010

Vill ha!



Å, vad denna mattan är cool, eller hur? Jag gillar det smått klassiska trycket som brittiska regeringen tog fram på våren -39 i begynnelsen av andra världskriget och som klistrades upp som planscher runt om i landet för att ge positiv energi till folket. Kung Georg VI lånade ut sin krona för att ge tyngd åt budskapet, tyvärr har man inte kunnat få fram vem som ursprungligen kom på det slagfärdiga budskapet.
Loggan glömdes bort i femtio år tills någon hittade den i en bok som köpts på auktion och nu ses den på kläder, tavlor och mattor osv... Häftigt - och fortfarande ett bra budskap, tycker jag.

fredag 29 januari 2010

Nu går kameran varm...




Ja, nu har jag kommit igång med den nya kameran! Det är jättekul att fota med en riktig systemkamera men det är mycket kvar att lära... Det ingick ju en kurs på ett par timmar när man köpte Nikon men det kanske inte finns tid till det.
Dagens bilder är från vår hörna med Grand design. Porslin från Bruka, skinn, rotting och servetter från Artwood och övrig textil från Grand som sagt.
Ha ett riktigt trevligt fredagsmys allihop! Tänk att det redan är fredag igen...

torsdag 28 januari 2010

Priser...


Jag har fått förfrågningar om priset på Adirondackstolen. Den finns i färg "summer grey" som på bilderna och även i vitt. Se bild på Artwoods hemsida här.
Stol: 2250, och pall: 750, alltså 3000:- komplett. Kom å köp! Eller så skickar vi... Hej svejs!

Vi kör ett par bilder till...




...från butiken. Det är ju ingen nyhet att jag älskar att blanda in rotting i inredningen... Idag fortsätter omstylingen och kanske kommer det en eller två sändningar med nyheter om vi har tur. Det är ju lite meckigt för alla att ta sig fram nu när snön vräkt ner igen och plogbilarna inte riktigt hänger med. Kanske är pengar för snöröjning slut i ett av världens nordligaste länder? Det behövs ju en och annan dyr konsult i kommunen, tyvärr skottar de nog inte snö...
Och grannens lastbil tuggar på varje morgon i en halvtimma under vårt sovrumsfönster, sen stänger han av den... Vad är det då?
Nej, nog tuggat av mig, nu måste jag rusa! Ha en underbar dag i snön! Ut och åk pulka om du kan; Tjoho!

Möbler från Artwood, fårskinn från Shepherd och kuddar från Bloomingville.

onsdag 27 januari 2010

Dukat...




En liten hörna i butiken är fixad inför våren. Skönt med lite nytt och fräscht... Mer bilder kommer inom kort. Gardiner från Svanefors, mattor från Green Gate och möbler från Artwood.
Idag har vi haft en lugn dag, ingen har vågat sig ut i trafiken i värsta snöovädret... Då kan man fixa och dona så det står härliga till!

tisdag 26 januari 2010

Skyltning




Handelsprogrammet på vår gymnasieskola har bett oss om artiklar för en skyltning till en tävling i skolan för bästa skyltning. Kul, annorlunda och säkert lärorikt med praktiska projekt som detta i skolan.
Detta blev resultatet av det jag plockade ihop. Hoppas det går bra för "min" grupp, jag håller så klart tummarna! Blandade artiklar från Artwood, Himla, Bloomingville och Mr Plant. Vad tror ni, har de en chans?


måndag 25 januari 2010

Inspiration!











Inte en minut har jag haft över idag och det är de bästa dagarna av alla! Jag håller på med ett skyltningsprojekt samtidigt som vi gör om i butiken, packar upp nyheter och hjälper alla kunder. Underbart!


Nu har vi ätit hemlagad och urgod lasagne framför lite måndagsglamour i Guldbaggegalan och planen är att komma i säng i hyffsad tid.

Besöksräknaren tickar på och jag har inte glömt tävlingen om ni undrar - ska bara luska fram ett riktigt bra pris! Återkommer om detta kanske redan i morgon. Nu ska jag hänga upp en tvätt och fixa disken...


Dagens bilder kommer från ett fantastiskt hem som jag fångade upp i Country Living - tror jag. Glömmer alltid var jag hittat fina bilder...




söndag 24 januari 2010

Hemma igen!


Efter fyra dagar i Stockholm och Formex är det riktigt skönt att komma hem igen, borta bra... ni vet. Vi har hunnit bläddra igenom dagstidningarna, gått igenom posten och satt på tvättmaskinen. Känner att jag är full av energi så det blir även en sammanställning av helgens order innan jag släcker för i kväll men först måste jag ju pussa lite på sonen också, han har haft LAN här i helgen med alla grabbarna - och huset står kvar.
Jag är även breddfull av intryck efter mässan och nya idéer inför våren, det är minst lika viktigt som order på papper...
Ledordet för mässan var nog färg. Färg, färg och åter färg. Dagens bilder är Nordals fina kinaskåp som vi har i butiken. Hoppas ni alla mår bra! Nu ska jag kika runt hos er lite, har inte öppnat datorn i helgen...

onsdag 20 januari 2010

FORMEX!

I kväll packas det outfits på Aratorp för i morgon bitti bär det av till Hufvudstaden och vårens Formex. Det ska bli spännande att se vad de kokat ihop för fina inspirationstorg denna gången. Alltid lika kul, tycker jag.
Trevligt att planera vårens inköp och leta efter eventuella nya leverantörer. Jag gillar ju som bekant att shoppa loss, gärna hos trevliga leverantörer till bra priser... Jag tar med dator och ny kamera så delrapport är inte omöjligt!

Jag går in och pussar lite på älsklingen mellan packningen också. Han sitter tryggt i soffan framför en match igen, trött men nöjd...

tisdag 19 januari 2010

Fotbollsänka


Min älskling har en religion och det är fotboll. Jag har lärt mig leva med att jag kommer i andra hand. Det står alltid en match på på tv:n - han kan lätt se tre på en kväll. Det betyder att tv:n inte tar mycket av min tid så jag har kvällarna vikta för annat kul; tvätta, städa, laga middag, plocka undan, och blogga. Precis som alla andra, kanske...

I kväll är han på plats i Manchester för att se derbyt mellan United och City. Och vad gör råttan när katten är borta? Dansar på bordet? Kollar en bra film? Zappar besinningslöst för att jag kan? Nej, jag sitter och kollar matchen för att se om jag ser dom vilket inte är troligt med tanke på att det är MÅNGA tusen på läktaren.
Just nu är han dessutom inte nöjd för United ligger under... Stackarn.

måndag 18 januari 2010

Melange?



Enligt Elle är den grå sweatshirtbrallan (olika grå melangefärger är visst coola att blanda också precis som på det ljuva 80-talet) superhet i vår. Silhuetten är viktig - den ska vara smal och gärna med mudd. En kort, skräddad kavaj blir bra till och klackar på skorna tar joggingbyxan från löpspåret in i city...

Har världens mest bekväma plagg gått och blivit trend? Vad tycker ni - hit or shit? Jag tycker hit...

Jag ser att min besöksräknare börjar närma sig 100 000, det kanske sammanfaller på dagen med mitt första inlägg den 20:e januari förra året... Lustigt, eller hur? Verkligen jättekul - och smått otroligt - att så många har hittat till mig! Återkommer så klart med en utlottning inom kort, måste bara bestämma vinsten...

Sovrum






Underbar bild på ett sovrum med utgång i det fria och "mina" färger. Precis vad jag drömmer om (spröjsade dubbeldörrar) men det behöver nödvändigtvis inte vara på första våning... Ser skönt ut med solen som silar genom bladverket också, eller hur?


Inte lätt att fortsätta inläggen som om inget hänt efter min förra bild. Det är tufft att läsa om katastrofen och se bilderna på Aftonbladet och Expressen...






söndag 17 januari 2010

Så enkelt...

Sms:a LIV till 72990.
Kostar mindre än en en lunch på stan eller ett paket cigg. Men hjälper läkare utan gränser gränslöst nu när de kommit fram till Leogane på Haiti- staden där var femte invånare dött, och 3 miljoner i landet är hemlösa...
Om du hellre vill stödja Röda Korset: AKUT till 72900.

lördag 16 januari 2010

Trevlig Helg!




Härliga grejer från Nordal som du hittar hos oss!

Trevlig helg alla goa!

fredag 15 januari 2010

Miljöbovar!


Jag är så j-ä irriterad på våra grannar som har en liten lastbil som de startar varje morgon och sedan låter gå på tomgång i 30 -40 min för att få upp värmen och få bort isen på rutorna. Är inte detta typ olagligt???
Vad spelar det för roll att den ena källsorterar, trycker av TV:n där fram och kör nästan alla tvättar på snabbprogram och i princip slutat använda tumlaren när den bredvid fullständigt skiter i det??? Man blir ju så trött...

Dagens übercoola matta - som är en vill ha till Willes rum - är säkert toltalt svindyr, kommer från Vivianne Westwood. Kanske en bra anledning/ursäkt att dra en helg till London när våren börjat visa sig? Det värsta är väl att jag får GÅ dit nu när jag kommit ut med att jag är en miljönisse...

torsdag 14 januari 2010

Vintern håller i sig...




Idag läser jag att Viveka vill köra igång med vårteckensmåndagarna igen. Här är det så långt från våren man kan komma... Men det är ju själva grejen med det hela, att vi lever i ett synnerligen avlångt land och därför kul att följa utvecklingen av den efterlängtade våren. Så om ni vill vara med, så kika in till Humlebacken och anmäl er!

Dagens underbara- lite kalla och vintriga- bilder har jag fångat någonstans på nätet. Jag vet att de är fotade av en tjej som ofta fotar för Lantliv (har dessa bilder kanske varit med i Lantliv?...) men kan inte komma på vad hon heter. Någon som kan hjälpa mig?

Idag fyller en av mina äldsta och bästa vänner 40 år, GRATTIS MARIE-LOUISE! Vi hoppar utefikat idag va?

onsdag 13 januari 2010

Nyblom & Kollén




Som utlovat kommer här ett smakprov på Nyblom & Kolléns vårkollektion. Om ni vill se hela kollektionen gå; in här.
Självklart har jag beställt de fina vimplarna! Tre meter långa i tre färgställningar. Strykbräds-överdragen är alltid en storsäljare, så dem köper jag i alla färger som finns. Samma sak är det med deras stolsfodral. Jag skickar gärna per post om någon vill beställa!

Vi har ändrat om i butiken de senaste dagarna. Dukat borden lite ljusare och fräschat till efter julen. Skönt.
Nu har vi kvällslandat efter mat och lite uppröjning. Ska blogga en liten stund till, sedan blir det Morden i Midsummer klockan nio. Lagom underhållning...

tisdag 12 januari 2010

Stora Holm





I dag bjöd Nyblom och Kollén på traditionsenlig smygpremiär av deras nya fina vårkollektion. Jag visar lite bilder på den i morgon, i kväll får ni njuta av bilderna på de fina omgivningar runt gården Stora Holm på Hisingen utanför Göteborg där familjen Nyblom/Kollén både bor och driver företag. På Stora Holm finns - förutom Nyblom & Kollén - butik, en keramiker, byggföretag, dagis, catering och en fantastisk festlokal för 130 gäster helt i vitt. Läs mer HÄR! Bakom dagens frukost/lunch och gårdens catering står härliga Lotta med företaget Himla Gott. Jag har tidigare berättat om Lotta och hennes kokböcker på bloggen, kolla HÄR!

Tusen tack för idag allihop! Alltid lika trevligt (och gott) att få komma till er!

Nu ska jag se klart på Mästarnas mästare. Dagens middag blev husmanskost; smörstekt strömming med potatismos som jag även bjöd hit mamma och pappa på. Mums.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin