lördag 28 november 2009

Advent igen...



Imorgon tänder vi första ljuset. Årets adventsljusstake hos mig är gigantisk. Jag MÅSTE ta kort på den och visa er!
Kan ni fatta att det bara är ett par dagar kvar till december? Jag tycker att denna hösten bara virvlade förbi...
Vi har haft ännu en fantastisk vecka och jag är varje lördag ytterst ödmjuk och tacksam över allt roligt som hänt i veckan, alla härliga kunder vi träffat och alla olika projekt vi fått ta del av.

Jag har dekorerat mina fönster med jättemyrten på stam och stora, kraftiga murgröna på båge. Nu står mina stakar på golvet och jag vet inte om jag ska ställa tillbaka dem i skrubben igen... Eller ställa dem i fönster som inte brukar ha stake... Tål att tänkas på, jag har ju ett par timmar till på mig.

torsdag 26 november 2009

Svensk jul i staterna




På amerikanska tidningen Country Living jobbar en inredningsarkitekt med svenskt påbrå. Detta är hennes version av svensk jul. Mycket ax, hemslöjd, svalt trä och kransar. Väldigt enkelt och väldigt vackert. Och en stil som jag tror många i utlandet ser som typiskt nordiskt.

Nu är denimklädslarna på plats och jag är helnöjd!

onsdag 25 november 2009

Advent


Jag har tagit hem Artwoods nya denimöverdrag till Nancy stolarna och tänker mig en rödrutig Grand design jul mixat med denim. Vi har tyget även på metervara, så jag tänker mig hissgardiner och ett par av kuddarna i kökssoffan.
Jag ska fylla ett stort fat i rotting med kuddmossa och stora blockljus inför advent. Undrar om det måste bli jul innan jag får mig en ny kamera? Älskling? Bilder utlovas när det är klart, hur som helst.
Kolla in Artwoods nyheter HÄR!

På tal om utlovas; det närmar sig 80 000 besökare på bloggen! Tävling kommer inom kort!

tisdag 24 november 2009

Perfekt...







Jag måste bara visa detta huset som även Camilla visar idag. Det är ju helt perfekt! Om man tar bort "tornet" och eventuellt lägger till en liten utbyggnad på sidan för tvättstuga skulle det funka perfekt för oss. Ska allvarligt skissa på det.

Idag har jag haft huvudvärk HELA dagen. Trodde det skulle släppa efter fikat på förmiddagen, men inte... Jag tror jag ska ta ett glas vin, sätta på lite musik och plocka fram mina stakar och stjärnor och kolla alla lampor så kanske det släpper, vad tror ni?


Ps. Klicka på bilderna om ni vill se dem större!



måndag 23 november 2009

Inspiration i höstmörkret









Ja, detta var väl härliga bilder? Huset är underbart. Kanske lite stort, men det har potential för inspirationsmappen helt klart. Det mörka trappräcket och trappstegen mot det vita är fint och en härlig kontrast till det gamla uret. Ljuset i badrummet är to die for... Vad tycker ni?
I kväll blir det tidig sorti, jag har fastnat i en bok igen. Igår läste jag till halv två på natten, jag är hopplös med det...




fredag 20 november 2009

Julklappar






Härliga interiörer från nätet. Det där överkastet...



Idag ringde en kvinna och bad oss göra sju fina paket värda två hundra kronor styck till en symötes avslutning. Kul idé och något som vi självklart gärna hjälper till med! Säg bara till om ni vill ha hjälp med julklappar till anställda, vänner eller familj! Jag lovar att det blir mer än vad ni bett om i värde!


Annars har fredagskvällen sett ut som den brukar; god mat, Doobidoo och Skavlan (som för övrigt inte höll lika hög standard som brukligt).


Imorgon har vi en kamp mot Goliat... Kanske kan vi ta honom?





Shopping!

Igår åkte jag och mamma till Göteborg för en heldag shopping! Man kan ju tycka att jag får nog av den varan på jobbet, men där är det ju inte JAG som shoppar... Först letade vi upp Bagaren och Kocken, har varit sugen på det stället länge. Jag är ju helt såld på fina köksartiklar. De hade ett stort utbud av KA, Dualit, Le Crueset, radioapparater, snygga veckade ugnsformar (köpte en sån) och såklart kaffemaskiner. Nu har jag allvarliga tankar på att byta ut hela vårt sortiment... Nej, kanske inte.
De tipsade om ett mysigt fik vid Olskroken och vi hamnade på Le pain francais som var helt super. De har flera fik runt om i Göteborg. Kände mig som hemma för de hade Artwoods fina skinnmöbler i lokalen!
Resten av förmiddagen tillbringade vi på NK (där de frontade Shepherds fina tofflor som vi också har i butiken, lite kul tyckte jag) och eftermiddagen på Kungsmässan... En massa kassar fick följa med hem!
Väl hemma blev det tacopaj till grabbarna, jag var mätt efter dagens fikande...

onsdag 18 november 2009

Inspiration!

Dagens inspirationsbild har jag fångat någonstans, tror det var hos Dreamhouse. Den är så fin med den glencheckiga väggen och bänken i drivved. Sparar den för egen del...

Idag har det blåst och regnat konstant. Fy vad dystert...

tisdag 17 november 2009

Åre

Idag har jag sålt en hel inredning till ett nyrenoverat hus i Åre. Oj vad jag också vill ha ett nyrenoverat hus i Åre... Det var några år sedan vi var där så jag tror att det har ändrat sig en del, men jag älskar Åre. Och eftersom det är några år mellan varven kanske det är onödigt med ett eget hus... (ja, ja drömma kan man väl?)
Har ni något favoritställe i vinter?
Nu är klockan sju så jag ska stänga igen butiken och bege mig hemåt och laga mat åt mina män som är vana vid den traditionella könsfördelningen där männen lutar sig tillbaka och kvinnan lagar maten och städar och tvättar och jobbar och...

måndag 16 november 2009

En röd jul




Det verkar som om svenska folket önskar sig en traditionell röd/vit jul i år. Det märks tydligt på försäljningen av dukar, servetter och metervara. Mysigt tycker jag.
Som ni vet är ju Nyblom & Kollén extremt duktiga på att ta fram lantlig textil med tradition som ju även är deras ledord. Titta in på deras fina kollektion HÄR!

Söndagens mässa gick över förväntan. Fullt av intresserade och köpsugna damer som fick känna, prova och handla av alla utställare. Det stylades hos frisören, masserades hos massören, man fick en gratis hudanalys hos ME, köpa kläder och smycken och inredning. Alla besökare fick en påse med hem fylld av erbjudanden. Läs reportaget i tidningen HÄR! Nu snurrar det så i huvudet att jag inte kan sova... Därför sitter jag här i köket klockan fem på morgonen... Ja, det gör ju gott i tvättkorgen i alla fall...

söndag 15 november 2009

Minimässa

Efter gårdagens inferno känner jag mig förvånansvärt pigg. Vi tog med mamma och pappa ut och åt en god bit mat och firade dagens succé och kanske oslagbara rekord...
Idag anordnas det en minimässa i mina trakter där nio kvinnliga företagare ska ställa ut. Det blir allt från hår, hud, naglar, wellness, kläder och inredning. Det ska bjudas på buffé med dryck och vinster på entrébiljetten. Jag vet att hundra biljetter är sålda redan, så det blir spännande. Jag ska alltså bara få i mig lite frukost och sen bär det av till jobbet igen...
Dagens höstliga bild från Gant får stå för känslan utanför mitt fönster. Ha en trevlig söndag!

fredag 13 november 2009

Green Gate

Jag hörde på radion att spikmattan var årets julklapp, men jag gissar på porslin från Green Gate.... eller tvättmedelsburkar i zink... eller den vita boken... eller... hej och hå vad klappar vi slår in nu! Och oj vad roligt det är när det är kaos på gatan utanför, på parkeringen och i butiken! Tack alla goa kunder för att ni förgyller vår dag! Och för att ni har tålamod när det är kö!
Nu ska vi låsa butiken (det är väl dags när klockan är åtta...), åka och hämta pizza, kolla på Doobidoo och Skavlan och dricka ett glas vin. Gissar att jag slocknar vid tio...

torsdag 12 november 2009

Ursäkta....

...min otroligt dåliga uppdatering på bloggen för tillfället... Jag har så mycket runt mig dygnet runt just nu, så bloggen har blivit lidande... Jag återkommer regelbundet så fort det lugnat sig lite. Igår kväll/natt köpte vi in vårtyger och var hemma vid halv ett... ja, ni fattar... Önskar er alla en trevlig kväll!
Dagens bild blir ett harmoniskt och avslappnat badrum. Väldigt fint tycker jag.

fredag 6 november 2009

Svanefors jul


Svanefors har lyckats få ihop en väldigt fin julkollektion i år och min personliga favorit ser ni ovan. Resten kollar ni in på deras hemsida, klicka HÄR! Vi skickar gärna om ni hittar något ni gillar, vi har allt i butiken!
Jag ska strax sätta mig med fötterna i högläge, måste först förbereda lite inför morgondagen då det blir julbord (!!!?) i vårt hem. Lars ska ju alltid ha julmat när han fyller år... Går ju bra att beställa när någon annan får göra jobbet (jag alltså). TREVLIG FREDAGSKVÄLL ALLIHOP!

torsdag 5 november 2009

Julbroschyr och tovning

Idag kom vår julbroschyr ut till 20 000 hushåll i vår närhet. Ska bli spännande att se om den tog skruv i morgon! Om du inte fått den, så har vi fler i butiken och alla artiklar står uppdukade i vårt julrum!
Kvällen har jag tillbringat med tjejerna på jobbet. Vi har tovat! Jag åstadkom en tomte typ Åsas tomtebod med lång, smal luva och grått skägg, ett rött bulligt hjärta och ett äpple med blad. Inte dåligt för en nybörjare... Hoppas det inte var sista gången för det var verkligen jättekul! Tack Anna och Aino för trevligt initiativ!
Dessa överfulla dagar och uppbokade kvällar gör att jag är en väldigt dålig bloggkompis just nu. Jag hinner inte kommentera, lovar att skärpa mig inom kort...

Brrrr...





Hörde jag någon klaga på hösten för några veckor sedan? 


Hösten har ju varit fantastisk fram till nu... FY vad jag avskyr regn, blåst och kyla; på samma dag... Igår frös jag ända in i märgen, vår panna stannade lägligt i tisdags och vi fick inte igång den förrän i går kväll och då var huset rejält avkylt... Det positiva med detta var att det eldade på våra ambitioner om nytt boende.



Det gick förvisso ingen nöd på mig i går kväll, för Malin hade symötet och bjöd på varm soppa (och varmt hus) med färskt bröd och ost. Men jag fick krypa ner med raggisar, värmd vetekudde och ullpläd på täcket när jag kom hem... Brrrr.





onsdag 4 november 2009

Grattis älskling!






Idag fyller min Lars år och dagens bild får han som inspiration inför skidresan. Han hittade en ny cykel i matrummet (inte inslagen...) när han kom ner i morse. Förvånad och glad fick han även tidningen framlagd av Wille. Nu är han iväg och köper tårta till kaffet på jobbet. Puss på dig!


Hallmöbeln på bilden (som jag lånade av Casa de Sabina) kommer från Artwood. Den finns i butiken!







tisdag 3 november 2009

Bakat...

Nu stupar jag snart... Efter en intensiv dag på jobbet har jag bakat fem sorters småkakor eftersom vi ska fira både Lars och Wille till helgen. Det känns som om småkakor hör till en svunnen tid (därav dagens bild), men jag tycker det är mysigt och jättegott till kaffet! Inte nog med detta. Lars ska ALLTID ha ett tidigt julbord när han fyller år (han fyller i morgon) så jag har stekt småköttbullar av två kilo köttfärs i kväll också som nu står i frysen. Puh.

måndag 2 november 2009

Ekollon

Igår när vi var på Maries härliga tillställning med marknad och underbar husvisning (jag har inte smält det än, så fint var det) köpte jag ett par mysiga ekollon i gjutjärn. Har sett dem innan, men nu slog jag till. Visst är de fina? Det var Ingrid med den fina butiken Atmosphere i Göteborg som sålde dem (lånade bilden från hennes blogg). Tyvärr var hon inte på plats på söndagen, men hade varit där hela lördagen och sålt en del av sitt sortiment. Jag har hört att det även var en hel del bloggare i våra trakter i lördags. Kul!
Idag har jag varit på möte med Tygriket och sedan har vi laddat vårt "julrum" till max. I morgon är det klart! Det blir minst lika fint som förra året, jag lovar! Om ni vill få en liten hint av julen, kolla in på Svanefors hemsida, där ligger en del bilder från julbroschyren som vi skickar ut på torsdag i 20 000 ex.

söndag 1 november 2009

Brocante

Idag bär det av till Marie med bloggen Min lilla veranda. Hon har ställt till med fransk/dansk marknad i sitt hem. Spännande. Läs mer HÄR!
Igår hade vi huset fullt av gäster, efter att jag först jobbat och sedan suttit i sekretariatet på Willes innnebandymatch. Mina gäster får ofta stå runt köksön med ett glas vin och titta på mig när jag lagar mat, för jag är sällan klar i tid... Story of my lifte... Men ingen har faktiskt klagat ännu (inte så jag hört i alla fall...). Tack alla för en trevlig kväll igår! Lars skulle ju så klart spela När och Fjärran. Han ger sig inte...
Ha en skön söndag alla goa där ute, vem ni än är!

17 år...

Grattis min älskling på födelsedagen! Tänk att man låg där för sjutton år sedan och hade värkar och svor över allt vad män och förlossning hette... Det känns som ett annat liv, och det är det på sätt och vis. Men jag fick så klart högsta vinsten och villkorslös kärlek!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin